Evo ideje za još jedan hladni pirinač. U oznakama sa desne strane kada otvorite ovaj blog imate još recepta za hladni pirinač. Ovaj je pravljen sa omletom. Zgodno, napravite ga i ostavite da se dobro ohladi. U originalnoj verziji pirinač napravljen na ovaj nači se jede vruć, tek pripremljen, ja sam ga napravila u hladnoj verziji i vrlo nam se dopao. Kombinacija sa omletom se nama vrlo svidela
Sastojci:
200 g. pirinča
2 jaja
150 g. Praške šunke
150 g. graška iz konzerve ili jedna mala konzerva
2 do 3 kašike soja sosa
mladi crni luk, može i vlašac ako ga više volite
so
ulje, ja sam koristila maslinovo
Priprema:
Umitite jaja i napravite omlet.
Ostavite ga da se prohladi i isecite na komadiće.
Pirinač skuvajte kako već kuvate pirinač u slanoj vodi.
Ako imate svež grašak skuvajte ga u malo slane vode i kada je skuvan procedite.
Ako koristite grašak iz konzerve ocedite ga od vode, properite pod mlazom hladne vode i ostavite da se ocedi.
Šunku isecite na kockice.
Mladi crni luk ili vlašac isecite.
Pomešajte sve sastojke i ostavite da se ohladi u frižideru.
Нема коментара:
Постави коментар