недеља, 22. јун 2025.

Hladni pirinač sa omletom

Evo ideje za još jedan hladni pirinač. U oznakama sa desne strane kada otvorite ovaj blog imate još recepta za hladni pirinač. Ovaj je pravljen sa omletom. Zgodno, napravite ga i ostavite da se dobro ohladi. U originalnoj verziji pirinač napravljen  na ovaj nači  se jede vruć, tek pripremljen, ja sam ga napravila u hladnoj verziji i vrlo nam se dopao. Kombinacija sa omletom se nama vrlo svidela




Sastojci:


200 g. pirinča 

2 jaja

150 g. Praške šunke

150 g. graška iz konzerve ili jedna mala konzerva

2 do 3 kašike soja sosa

mladi crni luk, može i vlašac ako ga više volite

so

ulje, ja sam koristila maslinovo


Priprema:


Umitite jaja i napravite omlet. 

Ostavite ga da se prohladi i isecite na komadiće. 

Pirinač skuvajte kako već kuvate pirinač u slanoj vodi. 

Ako imate svež grašak skuvajte ga u malo slane vode i kada je skuvan procedite. 

Ako koristite grašak iz konzerve ocedite ga od vode, properite pod mlazom hladne vode i ostavite da se ocedi. 

Šunku isecite na kockice. 

Mladi crni luk  ili vlašac isecite.

Pomešajte sve sastojke i ostavite da se ohladi u frižideru.



Нема коментара:

Постави коментар