Ovaj neobičan recept za slani rolat sa korama za pitu našla sam na jednom portalu za mlečne proizvode. Odlučim da probam da ga napravim i ne samo da mi se jako dopao krajnji rezultat, već sam osmislila i slatku verziju u obliku kolača Voćni kolač sa korama za pitu
Sastojci:
500 g. kora za pitu
2 jaja
1 čaša jogurta
100 ml. ulja
1 kašičica prška za pecivo
Fil:
200 g. pakovanje Philadelphia sira
1/2 kisele pavlake
200 g. praške šunke
100 g. kačkavalja
Priprema:
Umutite jaja, dodaje jogurt, ulje i prašak za pecivo.
Pleh obložite papirom za pečenje.
Na papir stavite prvu koru i premažite je sa 2 do 3 kašike fila.
Ja sam stavljala fil na tanjirić, pa onda premazivala kore četkicom.
Na prvu koru stavite drugu, takođe je premažite i tako sve dok ne utrošite sva kore.
I najgornju koru takođe premažite.
Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 10 minuta.
Izvadite pleh iz rerne i kore prekrijte na par minuta sa krpom.
Pokvasite vodom kuhinjsku krpu, dobro je iscedite od viška vode i stavite a radnu površinu.
Pečenu koru prevrnite da vam gornja strana bude okrenuta na dole i u dodiru sa krpom.
Uvijte uz pomoć krpe koru u rolat i ostavite tako dok se kora potpuno ne ohladi.
Umutite kiselu pavlaku i Philadelphia sir.
Izvadite koru iz krpe.
Premažite koru sa 1/3 fila.
Stavite odozgo prašku šunku. Uvek ostavite prazno 1 cm. od donje i gornje ivice pleha
Ja sam imala sir isečen na listove i svaki sam sa jedne strane debelo premazala kremom od sira, tako da se lepo zalepi za šunku i da ne beži prilikom uvijanja.
Kada ste poslagali i sir preko šunke premažite ga i sa gornje strane sa ostatkom kreme od sira.
Uvijte koru u rolat i spakujte je u alu foliju, kao karamelu.
Ostavite da se stabilizuje u firžideru nekih 10 sati od ujutru do uveče.
Isecite na tanke šnite i ukrasite.
Нема коментара:
Постави коментар