петак, 16. мај 2025.

Slani rolat sa korama za pitu

Ovaj neobičan recept za slani rolat sa korama za pitu našla sam na jednom portalu za mlečne proizvode. Odlučim da probam da ga napravim i ne samo da mi se jako dopao krajnji rezultat, već sam osmislila i slatku verziju u obliku kolača  Voćni kolač sa korama za pitu




Sastojci:


500 g. kora za pitu

2 jaja

1 čaša jogurta

100 ml. ulja

1 kašičica prška za pecivo


Fil:

 200 g. pakovanje Philadelphia sira

1/2 kisele pavlake

200 g. praške šunke

100 g. kačkavalja


Priprema:


Umutite jaja, dodaje jogurt, ulje i prašak za pecivo.

Pleh obložite papirom za pečenje. 

Na papir stavite prvu koru i premažite je sa 2 do 3 kašike fila. 

Ja sam stavljala fil na tanjirić, pa onda premazivala kore četkicom. 

Na prvu koru stavite drugu, takođe je premažite i tako sve dok ne utrošite sva kore. 

I najgornju koru takođe premažite.

Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 10 minuta. 

Izvadite pleh iz rerne i kore prekrijte na par minuta sa krpom. 

Pokvasite vodom kuhinjsku krpu, dobro je iscedite od viška vode i stavite  a radnu površinu. 

Pečenu koru prevrnite da vam gornja strana bude okrenuta na dole i u dodiru sa krpom.

Uvijte uz pomoć krpe koru u rolat i ostavite tako dok se kora potpuno ne ohladi.

Umutite kiselu pavlaku i Philadelphia sir. 

Izvadite koru iz krpe. 

Premažite koru sa 1/3 fila. 

Stavite odozgo prašku šunku. Uvek ostavite prazno 1 cm. od donje i gornje ivice pleha

Ja sam imala sir isečen na listove i svaki sam sa jedne strane debelo premazala kremom od sira, tako da se lepo zalepi za šunku i da ne beži prilikom uvijanja. 

Kada ste poslagali i sir preko šunke premažite ga i sa gornje strane sa  ostatkom kreme od sira. 

Uvijte koru u rolat i spakujte je u alu foliju, kao karamelu. 

Ostavite da se stabilizuje u firžideru nekih 10 sati od ujutru do uveče. 

Isecite na tanke šnite i ukrasite. 




Нема коментара:

Постави коментар