Ovo je jedna šarena i vrlo ukusna salata, može biti mrsna ili posna, ako izostavite kuvana jaja. Mi smo je imali za večeru, obrok salatu. Brzo se priprema, pogotovu ako jaja i krompir obarite par sati pre pravljenja salate
Sastav, mere su odokativne:
Par krompira
10 do 15 crnih maslina
2 barena jaja
10 do 15 paradajza trešnjica
1 konzerva tunjevine u ulju
1 crveni crni luk ili par stabljika mladog crnog luka
peršun
so, biber
maslinovo ulje i balsamico sirće ili vinsko ili jabukovo
Priprema:
Stavite krompir da se kuva, dodajte so u vodu.
Kuvan krompir prohladite, a zatim stavite u frižider da se dobro ohladi.
Isto učinite i sa jajima.
Ja obično obavim jaja i krompir ujutru, pa salatu pravim posle podne ili uveče da bi svi sastojci bili dobro ohlađeni iz frižidera.
Tunjevinu ocedite.
Oljuštite krompir, isecite ga ili na kolutove ili na komade, kako vam se sviđa.
Jaja oljuštite i njih isecite na dve polovine, a potom svaku polovinu na tri dela.
Isecite luk na listiće.
Paradajz trešnjicu isecite na pola i sitno iseckajte peršun.
Pomešajte sve sastojke.
Dodajte so, biber, ulje i sirće.
Sve promešajte i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар