среда, 5. фебруар 2025.

Slana torta sa šunkom

Šta za doručak ili večeru, uvek dilema, nekad mi se čini da se vrtimo u krug. Meni je ova slana torta vrlo ukusna, možda i najukusniji koju sam napravila. Sočna, mekana, nije masna. Možete i menjati sastojke za punjenje prema afinitetu




Sastojci:


3 jaja

malo soli

125 ml. mlakog mleka

1 kašičica praška za pecivo

100 ml. ulja

225 g. brašna tipa “00”

150 g. šunke

100 g. zelenih maslina bez koštice ili suvog paradajza


Priprema:


Penasto umutite jaja sa malo soli. 

Dok se jaja mute isecite masline na kolutove, a šunku na kockice. 

Ako koristite suvi paradajz i njega isecite na parčiće ili trake.

Promešajte brašno sa praškom za pecivo. 

U jaja dodajte mleko, zatim vrašno i mutite. 

Dok se brašno polako apsorbuje dodajte u blagom nizu i ulje. 

Sve umutite da se masa ujednači. 

Na kraju ručno dodajte šunku i masline i promešajte varjačom. 

Pleh za Plum cake oblozite papirom za pečenje ili ga namastite sprejom za pečenje. Može i klasičan način da se namasti puterom, pospe svuda brašnom, a zatim se višak brašna otrese.

Uspite u pleh, poravnajte, lupite malo o radnu površinu sa plehom, da izađu eventualni džipovi sa vazduhom. 

Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 175 stepeni nekih 45 minuta, proverite čačkalicom. Kad prođe 35 minuta, počnite da kontrolišete, 



Нема коментара:

Постави коментар