Šta za doručak ili večeru, uvek dilema, nekad mi se čini da se vrtimo u krug. Meni je ova slana torta vrlo ukusna, možda i najukusniji koju sam napravila. Sočna, mekana, nije masna. Možete i menjati sastojke za punjenje prema afinitetu
Sastojci:
3 jaja
malo soli
125 ml. mlakog mleka
1 kašičica praška za pecivo
100 ml. ulja
225 g. brašna tipa “00”
150 g. šunke
100 g. zelenih maslina bez koštice ili suvog paradajza
Priprema:
Penasto umutite jaja sa malo soli.
Dok se jaja mute isecite masline na kolutove, a šunku na kockice.
Ako koristite suvi paradajz i njega isecite na parčiće ili trake.
Promešajte brašno sa praškom za pecivo.
U jaja dodajte mleko, zatim vrašno i mutite.
Dok se brašno polako apsorbuje dodajte u blagom nizu i ulje.
Sve umutite da se masa ujednači.
Na kraju ručno dodajte šunku i masline i promešajte varjačom.
Pleh za Plum cake oblozite papirom za pečenje ili ga namastite sprejom za pečenje. Može i klasičan način da se namasti puterom, pospe svuda brašnom, a zatim se višak brašna otrese.
Uspite u pleh, poravnajte, lupite malo o radnu površinu sa plehom, da izađu eventualni džipovi sa vazduhom.
Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 175 stepeni nekih 45 minuta, proverite čačkalicom. Kad prođe 35 minuta, počnite da kontrolišete,
Нема коментара:
Постави коментар