Stari recepti za sitne kolače, još jedan sjajan. Predviđen je da bude sa orasima, ja sam ga napravila sa pečenim lešnicima
Sastav:
120 g. putera
120 g. šećera
120 g. mlevenog keksa
120 g. mlevenih pečenih lešnika, mogu i orasi
120 g. čokolade
1 kašika Ruma
1 žumance
Za ganaš od čokolade:
100 g. čokolade sa 70% kakaa
3 suepene kašike ulja
Priprema:
Umutiti penasto puter i polako mu dodavati šećer.
Mutiti dok se šećer ne usitni.
Zatim dodati žumance, zatim i rum i dalje nastaviti sa mućenjem.
Kada se šećer razdrobio dodati 120 g. otopljene čokolade.
Možete je otopiti na pari ili direkt na ringli, čim počne da se topi, a šerpica se zagreje, sklonite sa vatre, mešajte topiće se sama, smanjite temperaturu na najnižu, vratite da se skroz otopi.
Kada se masa mućenjem ujednačila, dodajte ručno mlevene kekse i mlevene orahe.
Pleh blago podmažite uljem ili puterom i stavite smesu unutra.
Kuhinjskom špatulom lepo poravnajte i ostavite da se stetne par sati u frižideru.
Kada se kolač stegao otopite 100 g. čokolade sa 3 kašike ulja i prelijte preko kolača.
Lepo ga rasporedite svuda, lupite malo o radnu površinu, ako uma negde mehuruća vazduha da se razbije.
Stavite ponovo u frižider da se stegne par sati, a zatim secite na kocke ili štanglice, šta vam se više sviđa.
Napomena:
Ako vam treba veća koločina slobodno pravite odmah duplu meru.
Нема коментара:
Постави коментар