Vreme je radića, ima ta u izobilju, okruglih, duguljastih, svakakvih. Ovo je jedan fini recept kako da ga napravite za večeru. Mere su odokativne. Jedino na šta trebate da obratite pažnju jeste, da koristite maslinovo ulje, a ne obično, radić, neka bude onaj duguljastu, a ne okruglu, ne stavite puno šunke, pečenice, može se staviti i pršutu, jer će vam u tom slučaju biti mnogo slano i da koristite sir koji nije jak i koji se lepo topi, na visokim temperaturama
Za jednu osobu dovoljno je:
1 veći, duguljasti radić ili dva manja, ali nikako debela, jer vam se ako je radić veći neće dobro ispeći, znači duguljast radić, nikako okrugli i manji
maslinovo ulje
dimljene šunke, pečenjce ili pršutu, odokativna količina
sir koji se lepo topi, količina odokativna
so, biber
umesto bibera možete staviti malo ljute papričice sveže ili suve
Priprema:
Radiću odstranite spoljne listove, properite ga pod mlazom vode.
Isecite po dužini na dva jednaka dela.
Ostavite ga da se ocedi od viška vode, a zatim ga uvijte malo u krpu, da upije eventualnu vodu koja je ostala.
Šunku isecite na kockice, a sir na prutiće ili listiće, svejedno.
Uzmite alu foliju, razvucite je toliko dugačko, da imate folije i sa strane, jer ćete tako lepo zaviti i sve zatvoriti.
Na dno stavite malo maslinovog ulja.
Radiću odsecite gornji, korenasti, zadebljali deo, koji drži sve listove zajedno.
Uzmite par listova, na njih stavite kockice šunke i malo sira.
Ređajre tako u dva sloja.
Svaki sloj četkicom premažite sa minimalno maslinovog ulja.
Odozgo neka vam bude i šunka i sir, kao i u prethodna dva sloja i premažite četkicom sa malo maslinovog ulja.
Pobiberite.
Uvijte u alu foliju i savijte kao karamelu, kao što se vidi i na slici.
Možete pre nego što zatvorite alu folijom uvezati i kuhinjskim kanapom da ne beži. Ja nisam, uspela sam da se izborim rukama.
Eto to od prilike uvijeno ovako izgleda.
Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 15 minuta.



Нема коментара:
Постави коментар