понедељак, 7. април 2025.

Čorba od spanaća sa pirinčem

Na blogu imam zapisan recept za Čorbu od krompira i spanaća, ova je malo drugačija. Obe vrlo ukusne i nama su bile obrok čorbe. Za pravljenje ove čorbe najbolje je koristiti mladi crni luk i svež spanać. Uz malo kuvanih jaja dobićete stvarno divan obrok. Za posnu varijantu zamenite mleko s jednakom količinom supe od povrća ili sa vodom i izostavite kuvana jaja




Sastav:


50 ml. ulja

2 do 3 struka mladog crnog luka ili manja glavica crnog luka

20 g. brašna

1 kašika aleve paprike

500 g. svežeg spanaća

300 ml. mleka

300 ml. vode

40 g. pirinča

so

muškatni oraščić


Priprema:


Spanać operite i sve sa drškama ga isecite na rezance.

Sitno isecite mladi crni luk, ako nemate onda koristite manju glavicu crnog luka, mada je sa mladim crnim lukom daleko ukusnije. 

Možete umesto dela ulja dodati istu količinu putera. 

Kada se luk izdinstao dodajte brašno i propržite par minuta, stalno mešajući. 

Dodajte alevu papriku, sklonite sa vatre, mešate da paprika ne zagori.

Zatim dodajte sav spanać, dobro promešajte poklopite i dinstajte par minuta. 

Spanać će ispustiti i svoju vodu.

Propržite tako par minuta, dok spanać ne svene, povremeno promešajte,

Kada je spanać svenuo dodajte mu malo muškatnog oraščića i soli. 

Nalijte sa mlekom i vodom, dodajte pirinač, promešajte i kuvajte dok se pirinač ne skuva. 

Mešajte često, jer je čorba gusta. 

Za to vreme obarite dva jaja. 

Kada je pirinač skuvan, servirajte čorbu u tanjire i odozgo pospite iseckano kuvano jaje. 



Нема коментара:

Постави коментар