уторак, 9. октобар 2018.

Krompir iz pećnice sa začinima i prezlom

Evo još jedan način kako možete da pripremite lepo zapečen krompir iz rerne. Uz neku salatu u doba posta može da vam zameni ceo obrok



Sastav:


4 krompira
6 listova salvije
1 grana ruzmarina
1 do 2 supene kašike prezle
so
biber
maslinovo ulje

Priprema:


Oljuštite 4 krompira i isecite po dužini na veće komade.

Stavite ih da se kuvaju u slanoj vodi 5 minuta.

Potom ocedite krompir i ostavite da se malo prohladi.

Odvojite iglice ruzmarina od grane.

Listove žalfije i ruzmarin sitno iseckajte.

U jednu veću činiju stavite 1 supenu kašiku prezle i začine. Sve promešajte.

Zatim dodajte i prohlađen krompir i sve lepo promešajte. 

Krompir treba da vam bude potpuno prekriven prezlom, ako je malo dodajte još 1 supenu kašiku prezle.

Pleh za pečenje obložite kuhinjskim papirom koji ćete malo nauljiti.

Sipajte krompir u pleh, lepo ga rasporedite jedan do drugog i naspite sasvim malo ulja odozgo.





Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 175 stpeni 45 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар