среда, 19. мај 2021.

Slana torta sa tikvicama

Ovo je jedna vrlo lagana slana torta, zgodna da se pripremi za doručak ili večeru. Možete je podgrejati, a možete je jesti i hladnu



Sastav:


1 pakovanje lisnatog testa četvrtastog ili okruglog

400 g. tikvica zucchina

4 cveta tikvice, ako nemate može i da se izostavi

300 g. rikote ili sremskog sira

100 g. Gorgonzole ili Brie sira

2 jaja

50 g.rendanog Parmigiano Reggiano

maslinovo ulje


Priprema:


Isecite zucchine na trake, ni debele, a ni da budu flis papir.

Propržite ih na teflonskom tiganju sa malo maslinovog ulja, tek toliko da se opuste i da dobiju po negde blago rumenu bolju. 

Ostavljajte ih kako se prže na tanjir.

Svakom cvetu od tikvica odstranite tučak i prašnike.

Kada ste završili prženje umutite penasto jaja sa parmezanom, dodajte rikotu. 

Gorgonzolu ili Brie sir isecite na kockice.

Lisnato testo moje je bilo veličine već razvijeno u pakovanju 40 x 24,5 cm. a možete koristiti i okrugli kalup prečnika 24 do 26 cm. 

Stavite ga na papir za pečenje i u pleh, tako da imate uzdignute bočne ivice.

Poslažite u jednom redu ispržene zucchine.

Uspite smesu od jaja, rikote i parmezana. 

Stavite preko cvetove tikica i sir i uronite malo u smesu od jaja i rikote. 

Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 175 stepeni 40 minuta, a zatim 10 minuta na funkciji gril. 







Нема коментара:

Постави коментар