среда, 30. јун 2021.

Griz proja sa tikvicama

Listajući svesku naletela sam na ovaj recept, koji sam već par puta tražila i naravno nisam ga našla. Kako to obično biva kad ga ne tražiš sam se pojavi. Vrlo je zgodan za doručak ili večeru




Sastojci:


550 g. rendanih tikvica zucchina ili običnih tikvica

4 jaja

250 g. griza

1 kesica praška za pecivo

1 šoljica za kafu ulja

250 g. sira

so


Priprema


Za ovu proju možete koristiti i zucchine i naše tikvice. 

Ako koristite zucchine odsecite im samo krajeve i izrendajte ih sa sve korom.

Ako koristite naše tikvice, odsecite im krajeve, skinite im koru i odsecite deo sa semenom, a ostatak izrendajte neka bude 550 g i izrendajte ih. 

Rendane tikvice posolite, i ostavite 15 minuta da puste svoj sok.

Uzmite gomilice u šaku i ocedite od tečnosti.

Promešajte griz i prašak za pecivo.

Sir usitnite.

Umutite penasto 4 jaja, dodajte griz sa praškom za pecivo, ulje, soli.

Na kraju dodajte i izrendane tikvice, sir i sve prmešajte.

Pleh u kome čete peći proju ili nauljite, sipajte masu, piravnajte i pecite u prehthodno zagrejanoj pećnici na 175 stepeni, dok ne porumeni.

                                                      



Нема коментара:

Постави коментар