недеља, 20. фебруар 2022.

Ćufte od džigerice

Stari mamin recept ispoban ovom prilikom, prezadovoljna sam



Sastav:


400 g. pileće džigerice, predpostavljam da može i teleća

800 do 1 kg. krompira

2 jaja

so, biber

peršun 


Napomena:


Original recept kaže 200 g. pileće džigerice, začini i 6 krompira, kako je krompir relativan pojam, može biti veći ili manji, ja sam uradila ovako i bila sam vrlo zadovljna. Količinu krompira možete i povećati onako proizvoljno, ispašće jednako dobro.


Priprema:


Džigericu ustitniti u seckalici na komadiće. Možete je i samleti na mašini za mleveno meso na krupnije otvore.

Krompir oljuštiti, izrendati na krupnije rende.

Rukama zahvatati gomilice krompira i dobro istisnuti svu vodu.

U činiji promešati so, biber, seckani peršun, jaja i džigericu.

Kašikom zahvatati smesu i pržiti ćuftice na vrelom ulju, dok ne porumene.

Nemojte mnogo okretati, jer će se raspasti, neka vam se prvo dobro isprže sa jedne strane, tako će dobiti čvrstinu, a zatim prevrnite i pržite sa druge strane dok ne dobiju zlatno rumenu boju.

Serviti uz neku salatu ili prilog od povrća

Нема коментара:

Постави коментар