недеља, 27. фебруар 2022.

Pileće grudi sa limunom, ruzmarinom i belim lukom

Recept smišljen u sekundi, kada više nisam znala šta da pravim za ručak. Kombinacija piletine ili ćuretine sa limunom je uvek dobitna kombinacija




Sastav:


Pilećih ili ćurećih šnicli

dva limuna, zavisi i od količine mesa koje imate

par čena belog luka

ruzmarin

maslinovo ulje

so


Priprema:


Pileće šnicle posolite.

Limunove isecite na kolutove, kao i beli luk.

Stavite na dno činije malo maslinovog ulja, kolutove limuna, šnicle ruzmarin, beli luk, maslinovo ulje u tankom mlazu, sledeći red opet kolutove limuna, šnicle, beli luk i ruzmarin. Na vrhu neka budu kolutovi limuna.

Sve poklopite i ostavite par sati u frižideru, na primer od ujutru do pred ručak.

U tiganj stavite malo maslinovog ulja, skinite beli luk, stavite šnicle, pospite ih sa malo iglica ruzmarina i preko stavite kolutove limuna.



Okrećite meso i limun i propržite na srednjoj vatri, sve dok se blago ne zarumeni.

Odozgo kada je već sve već gotovo stavite bei luk isečen na kolutove i propržite kratko, tek toliko da luk pusti svoju aromu.

Servirajte uz salatu ili prilog od povrća


Napomena:


Ja sam kao što se vidi na slici odmah stavila isečen beli luk, još pre prženja, ali to nije bilo najbolje rešenje, jer je prilikom prženja deo belog luka malo izgoreo, tako da je bolje da ga se doda na kraju.




Нема коментара:

Постави коментар