Pre neki dan imali smo drage goste iz Slovenije i posle mnogo premišljanja odlučila sam se da napravim ovaj kolač, koji se svima svideo. Zabeležila sam ga gledajući video klip, ali gde nemam pojma. Nema veze kolač je savršen
Sastav:
Keks petit ber
kafa za natapanje keksa
250 g. Maskarpone sira
250 g. pavlake
50 g. šećera
400 g. kreme od lešnika
Za ukrašavanje:
Bademi, lešnici, čokoladice, šta god
Priprema:
Ja sam za pravljenje kolača koristila uzani uski pleh za plum cake. Mojoj je bio dimenzija 30 x 11 cm i imala sam dva keksa u jednom redu, a koliko redova, ne sećam se tačno 4 ili 5.
Obložite ga providnom folijom.
Umačite teks jedan po jedan i slažete po dnu.
Umutite Maskarpone sa šećerom.
U drugoj činiji umutite slatku pavlaku.
Na kraju dodajte trećinu pavlake u Maskarpone, obrnite dva kruga mikserom i tako dok ne spojite sve sastojke.
Kremu podelite na četiri jednaka dela.
Preko prvog reda keksa stavite kremu i lepo poravnajte.
Kremu od lešnika stavite u poslastičarskinšpric i stavite ga preko .
Na kremu opet stavite keks samo nežno poravnajte dlanovima.
Slažite tako redom, dok ne utrošire svu belu kremu.
Na kraju slaganja imaćete pet redova keksa i četi reda sa belom kremom.
Na vrhu trebate da imate red keksa, koji ćete kasnije premazati kremom od lešnika i ukrasiti po želji.
Kada ste stavili zadnji red keksa, poravnajte sve pritiskajući blago dlanovima, da nemate praznog prostora.
Prekrijte prozirnom folijom i stavite na par sati u zamrzivač.
Kasnije izvadite iz zamrzivača i premažite kremom od lešnika i ukrasite po želji.
Držati u zamrzivaču.
Нема коментара:
Постави коментар