недеља, 24. јун 2018.

Salata sa piletinom i tzatziki sosom

Vrućine, vrućine, vrućine. Nisu baš kao prošle godine, ali nam se kuvano i vruće nikako ne jede. Ovo je divna osvežavajuća salata koju možete praviti od ostatka kuvane ili pečene piletine ili jednostavno ispeći pileće grudi na grilu za ovu salatu 



Sastojci za 4 osobe:


300 g. pilećih prsa
150 g. grčkog jogurta
2 šargarepe
300 g. salate po izboru može i mešana, još bolje
1 krastavac
1 drška celera
5 listova mente
1 čen belog luka
1 supena kašika maslinovog ulja
so
biber

Priprema:


Prvo pripremite tzatziki sos:

Sitno isecite 1 čen belog luka kao i 5 listova mente.

Pomešajte sa 150 g. grčkog jogurta i dodajte 1 supenu kašiku maslinovog ulja.

Posolite, pobiberite i ostavite poklopljeno u frižideru.

Kao što sam već navela u uvodu piletinu za ovu salatu možete iskoristiti onu koja vam je ostala od kuvanja supe ili od pečenja. Ako nemate ni jedno ni drugo uzmite parče pilećih grudi i isecite ih na šnicle, ne mnogo tanke, onako srednje.

Ugrejte teflonski tiganj ili gril još bolje i prepržite piletinu da se blago zarumeni.

Ostavite da je da se ohladi i isecite na štapiće.

Krastavac oljuštite, presecite na četvrtine i odstranite mu seme.

Isecite ga na kocke, posolite i pritisnite teškim predmetom da otpusti vodu nekih 20-ak minuta.

Za to vreme isecite dršku celera na kolutove.

Šargarepu takođe oljuštite i isecite na štapiče.

Zelenu salatu iscepkajte kao kad pravite normalnu salatu.

Izmešajte zelenu salatu, šargarepu, krastavce i celer.

Na vrh stavite grilovanu piletinu i na kraju prelijte tzatziki sosom. 




Нема коментара:

Постави коментар