четвртак, 26. март 2020.

Gučanska proja razljevuša

Sigurna sam da svako od vas ima svoj recept za proju, evo ovo je još jedna verzija proje koju rado pravim



Sastav:


150 g. kukuruznog brašna
150 g. pšeničnog oštrog brašna
4 jaja
150 g. ulja
1/4 l. mleka
200 g. kajmaka (ko nema kajmaka, može zameniti za istu količinu kisele pavlake, sa većim procentom masnoće)
200 g. sira
1 kesica praška za pecivo
so

Priprema:


Kao prvo prosejte oštro brašno.

Promešajte ga sa kukruznim brašnom i 1 kesicom praška za pecivo.

Dobro umutite 4 jaja, dodajte malo soli, zatim 1/4 l. mleka, 200 g. kajmaka ili masnije kisele pavlake, 150 g. ulja i na kraju kašiku po kašiku suvih sastojaka to jest brašna oštrog, kukuruznog i praška za pecivo.

Izmrvite 200 g. sira i dodajte masi. Sve promešajte.

Pleh premažiote uljem i izlijte smesu.

Proju pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni dok lepo ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар