Evo jedne divne kreme od sira. Nije komplikovana da se napravi, a sastojke više manje uvek imamo u kući. Odlična je uz prepečen ili svež hleb ili kao deo mezetluka
Sastojci:
250 g. sira
70 g. oraha
4 supene kašike maslinovog ulja
biber
1 čen belog luka
peršun, ili neki drugi začin koji volite origano, vlašac, majčinu dušicu
3 kašike grčkog jogurta ili kisele pavlake
3 kašike grčkog jogurta ili kisele pavlake
Priprema:
Ako imate sir koji je vrlo slan potopite ga na 10-ak minuta u hladnu vodu, da otpusti višak soli, ako ne preskočite ovaj deo.Iscediti sok od jednog limuna i izrendati mu koricu.
U multipraktik stavite 4 supene kašike maslinovog ulja i 70 g. oraha i usitnite.
Zatim dodajte sve ostale sastojke sem začina i sve umutiti dok ne dobijete lepu kremu. Probajte, ako vam je krema malo gušća dodajte još koju kašiku kisele pavlake ili maslinovog ulja, sve zavisi od sira koji koristite.
Začine, peršun, origano ili drugi začin sitno iseckajte i dodajte u gotov krem.
Stavite krem u hermetički poklopljenu posudu i ostavite u frižideru par sati da se svi sastojci prožmu, ukusnije je kad malo odstoji.
Poslužite uz svež ili tost hleb, ili kao deo mezetluka.
Ovu kremu od sira naravno možete personalizovati po vašem ukusu, dodati više ili manje belog luka, malo ljute papričice, razne začine.
Нема коментара:
Постави коментар