недеља, 11. август 2019.

Crveni pesto

Ovaj pesto je sastavni deo recepta za letnju parmigianu od sušenog paradajza. Možete ga koristiti kao začin, dodatak jelu, da mu date malo energije i karaktera



Sastojci:


120 g. sušenog paradajza ovde možete videti kako ga ja pripremam Sušeni paradajz
35 g. usoljenih kapera
25 g. inćuna u ulju
1 čen belog luka
10 g. bosiljka
6 supenih kašika maslinovog ulja
malo ljute papričice
malo origana
so

Priprema:


Ako imate sušeni paradajz u ulju ostavite ga da se procedi.

Isto uradite i sa inćunima.

Kapere properite pod mlazom hladne vode da otklonite so i ostavite u cediljku da se višak vode ocedi.

Listove bosiljka properite i prosušite na kuhinjskom papiru.

U seckalicu stavite sve sastojke i umutite da dobijete poku kremastu masu. 

Možete ga koristiti odmah za začinjavanje jela ili ostaviti u teglicu i zaliti sa još malo maslinovog ulja i držati u frižideru do upotrebe.

Нема коментара:

Постави коментар