Već je septembar, i kako visoke temeperature odlaze na odmor, tako moja rerna počinje da radi punom parom. Danas vam predstavljam jedan mekani, sočni kolač sa jabukama. Isti ovaj kolač može se napraviti i sa kruškama
Sastojci:
250 g. brašna tipa "00"
200 g. šećera
90 ml. ulja običnog
90 ml. mleka
3 veće jabuke "zlatni delišes"
1 prašak za pecivo
3 jaja
1 limun rendana korica
puter i brašno za podmazivanje kalupa za tortu veličine 24 cm
Za posipanje:
šećer u prahu
cimet
Priprema:
Tri jabuke oljuštiti.
Dve jabuke iseći na kocke, srednje veličine.
Treću jabuku iseći na listiće.
Penasto umutiti 3 jaja sa 200 gr. šećera.
Prosejati 250 g. brašna i polako dodati u masu.
Zatim dodati i 90 ml. mleka, rendanu koricu od jednog limuna, a zatim i 90 ml. ulja.
Na kraju dodati i 1 kesicu praška za pecivo. Sve dobro umutiti, da nema grudvica u testu.
Isključiti mikser i ručno dodati jabuke seckane na kocke,
Kalup za tortu veličine 24 cm. podmazati puterom i posuti brašnom.
Otresti višak brašna iz kalupa.
Usuti masu u kalup i na površini poređajte jabuku sečenu na listiće.
Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 55 minuta.
10 minuta pred kraj pečenja prekontrolišite kolač i ako je dovoljno porumeneo prekrijte ga alu folijom i nastavite pečenje do kraja.
Pečen kolač ostavite da se prohladi, a zatim ga pospite šećerom u prahu i cimetom.
Meni je kolač sasvim dovoljno sladak i nije mi bilo potrebno da ga posipam šećerom u prahu. Vi učinite kako više volite.
Нема коментара:
Постави коментар