Ove pogačice su vrlo ukusne, lake su da se pripreme i odlična su ideja za doručak ili večeru.
Sastav:
600 g. kuvanog krompira
1 jaje
30 g. putera
150 g. brašna tipa "00"
50 g. rendanog parmezana
so
brašno za posipanje radne površine
Za punjenje:
slatka gorgonzola
špek ili dimljena šunka
maslinovo ulje za prženje
Postupak:
Obariti 600 g. krompira
Ostaviti da se prohladi, a zatim isparisrati.
150 g. brašna prosejati
30 g. putera otopiti
špek ili šunku iseći na parčad.
U činiju staviti brašno, malo soli, napraviti udubljenje i dodati pasiran krompir, jaje, parmezan, puter i sve dobro umesiti.
Ostaviti testo da se odmori 15 minuta.
Zatim ga razvući na pobrašnjenoj dasci debljine par milimetara i vaditi kružnim kalupom pogačice,.
Na svaku pogačicu staviti malo slatke gorgonzole i parče špeka ili šunke.
Poklopiti drugim krugom i pritisnuti prstima duž ivica kruga da se zalepe.
Ostatak testa ponovo premesite i sve isto uradite dok ne utrošite svo testo.
Ako vam na kraju ostane samo jedan krug stavite na njena gorgonzolu i špek i poreklopite ga na pola, da dobijete polu krug.
Zagrejte maslinovo ulje i pržite pogačice dok lepo ne porumene.
Služite uz jogurt ili pivo.
Нема коментара:
Постави коментар