Waffel, bakin koča, galete, sve mu je to na isto ćoše, isti kolač sa različitim imenima. Ovaj moj je malo drugačiji, jer se prilikom pripreme ne koristi ulje već puter. Meni se jako svideo, dobar je i sledeće dana, a ako napravite duplu meru ostatak možete i zamrznuti i pre upotrebe odmrznuti ih u mikrotalasnoj pećnici
Sastojci:
6 jaja
220 g. putera
160 g. šećera
500 g. brašna
1 kesica praška za pecivo
vanilin
rendana korica od 1 limuna
255 ml. mleka
Priprema:
Prosejati 500 g. brašna i promešati ga sa 1 kesicom praška za pecivo.
Umutiti penasto 220 g. putera, a zatim dodati i 160 g. šećera.
Kad se masa lepo umuti i postane penasta dodavati jedno po jedno od 6 jaja i rendanu koricu od 1 limuna.
Zatim polako usuti 255 ml mleka i kada se masa izjednači dodavati polako brašno, dok ga svogne utrošite.
Umitite masu da bude bez grudvica i ostavite je da se odmori jedno 15 minuta.
Zatim pecite waffel u kalupu koji imate. Ja imam ovaj četvrtasti, a možete koristiti i onaj naš iz detinjstva koji pravi galte u obliku srca.
Pečene služite uz med, topljenu čokoladu, javorov sirup, kao vam se više sviđa.
Нема коментара:
Постави коментар