Kako sam pre neki dan napavila domaću supu i passatelle ostalo mi je i dosta lešo mesa. U Italiji gde živim jedan od neizostavnih jela nedeljnog ručka je lešo meso iz supe, uz koje se obavezno serviraju više vrsta domaćih sosova. Mi imamo neizostavan sos od paradajza, ovde je to sasvim drugačije. Vrlo su cenjene supe od više vrsta mesa, kao i supe od petla ili koke. Ali avaj i posle višečasovnog kuvanja, koke ili petla meso je suvlje i tvrđe. E tu u pomoć dolaze sosovi, kao što je ovaj zeleni od peršuna, koji nikad ne manjka niti na jednoj trpezi. Možete ga koristiti kao prilog uz meso, ribu ili povrće
Sastojci:
120 g. peršuna
3 inćuna iz ulja
2 čena belog luka
1 supena kašika usoljenih kapera
2 kuvana žumanca
50 g. sirćeta od belog vina jačine 6%
80 g. sredine od hleba
150 g. maslinovog ulja
1/2 kafene kašičice bibera
so
3 inćuna iz ulja
2 čena belog luka
1 supena kašika usoljenih kapera
2 kuvana žumanca
50 g. sirćeta od belog vina jačine 6%
80 g. sredine od hleba
150 g. maslinovog ulja
1/2 kafene kašičice bibera
so
Napomena:
- Nemojte koristiti alkolno sirće, već sirće od belog vina koje je blažeg ukusa
- Ako imate jače sirće od 6% razblažite ga sa malo vode
Priprema:
Ocedite inćune, a kapere properite pod mlazom vode, da uklonite so.
Hleb stavite na 10-ak minuta da se natopi u sirćetu.
Ocedite hleb.
U seckalicu stavite peršun, oceđene inćune, beli luk, kapere, oceđen hleb, kuvana žumanca malo izdrobite rukama, dodajte so i biber.
Uključite seckalicu i dok radi polako joj dodajte maslinovo ulje, dok ga skroz ne utrošite.
Na kraju kada dobijete lepu kremu, proverite količinu soli i bibera i poslužite ovu divnu kremu uz lešo meso.
Нема коментара:
Постави коментар