Ovo je mogu slobodno reći jedna prava, pravcata rajska čorba, sa mnogo različitih ukusa, koji se u savršenoj harmoniji prepliću u svakom zalogaju. Napravite je i uživaćete zasigurno
Sastav:
800 g. bundeve
200 g. kuvanog kestena
200 g. pečuraka, najlepši su sveži vrganji, ali mogu i bilo koje druge pečurke koje su vam dostupne
150 g. pančette ili špeka isečenog na štapiće
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
2 dl. bistre supe od povrća ili vode
komadić svežeg đumbira, ako nemate onda 1 kafena kašičica suvog đumbira
1 čen belog luka
1 kafena kašičica muškatnog oraščića
6 supenih kašika maslinovog ulja
Prprema:
Kestenje potopite prethodno veče u vodi i sutradan ih kuvajte 40 minuta.
Vadite ih iz vrele vode jedan po jedan i oljuštite.
Umesto da ih kuvate, možete ih i ispeći u rerni, kako ih obično pečete.
Tikvu očistite od kore i semena i isecite na kocke.
U dublji tiganj stavite 4 supene kašike maslinovog ulja i sipajte sečenu bundevu, 1 glavicu sitno isečenog crnog luka, malo seckanog svežeg đumbira i sve prodinstajte nekih 5 minuta.
Ako koristite đumbir u prahu, dodajte ga zajedno sa vodom u sledećem koraku.
Zatim dodajte 2 dl. vode ili još bolje ako imate bistre supe od povrća.
Poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi, dok se tikva potpuno ne skuva.
200 g. pečurki očistite i isecite u zavisnosti od velične onih koje koristite. Ja sam imala šampinjone i sekla sam na 4 dela.
U jedam mali tiganj sipajte 1 supenu kašiku maslinovog ulja, dodajte sečene pečurke, 1 čen belog luka i sve propržite, dok se pečurke lepo ne zarumene. Ostavite ih tako sa strane.
U treći tiganj stavite 200 g. pančette ili špeka, važno je da je dimljeno, da bi bilo u dobrom kontrastu sa tikvom i kestenom koji su slatki.
Propržite ih da se lepo zarumene.
Kada je tikva gotova, dodajte joj jednu kafenu kašičicu muškatnog oraščića i usitnite je mini pimerom u lepu kremu.
Malo pečuraka i pančete ostavite sa strane za dekoraciju.
U vrelu čorbu dodajte pečurke, pančetu i kestene koje možete, a i ne morate da izlomite na 2 do 3 dela. Ja sam ih ostavila ucelo.
Odmah servirajte i odozgo pospite sa delom pečuraka i pančete koje ste ostavili za dekoraciju.
Нема коментара:
Постави коментар