Još jedna u nizu salata, može biti i lagani obrok, posna ili mrsna varijanta, ideja, za lepu kombinaciju
Sastav:
Boranija zelena tanka, tvz. olovka
Konzerva sardina iz ulja
Par krompira
1 glavica crvenog crnog luka
2 kuvana jaja
so, biber
maslinovo ulje
sirće, ja koristim Balsamico
Priprema:
Krompire operite, ne ljuštite i obarite u slanoj vodi.
Obarite jaja.
Boraniju bi bilo najbolje obariti na pari, ali može i na klasičan način u slanoj vodi.
Tunjevinu izvadite iz konzerve i ostavite da se ocedi.
Bareni krompir ostavite da se ohladi, oljuštitre i isecite na kocke kao za krompir slatu.
Barena jaja oljštite i isecite na 4 dela ili kako vam se više sviđa.
Boraniju ostavite da se ohladi i isecite na dva di tri dela, zavisi od veličine.
Crveni crni luk možete samo useći na listiće i takvog staviti. Ja više vilim da ga isečem na listiće, posolim, izgnječim rukama da omekne, tako ga lakše i varam, jer mi smeta i stavim u salatu.
Sve sastojke stavite u činiju, dobro pobiberite, dodajte, soli, maslinovo ulje i sirće.
Promešajte i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар