уторак, 31. децембар 2024.

Pranzična zimska salata

Praznična baš, divna i osvežavajuća, pravi se brzo, može se poslužiti u najsvečanijim prilikama. Mere su odokativne




Sastav:


1 do 2 glavice crvenog radića, zavisi od veličine

rukola odokativno

nar pola ili ceo zavisi od veličine

orasi šaka 

2 narandže

feta sir, količina odokativna, može se staviti i mladi beli sir ili koziji sir. Važno je da ne bude baš preslan, da ne bi pokrio ostale ukuse

maslinovo ulje 

so


Priprema:


Radiću odstranite spoljne listove, presecite glavicu na pola, odstranite koren, a glavicu isecite na trakice. 

Feta sir isecite na kockice. 

Polomite na par komada polutke oraha.

Očistite nar.

Narandžama odsecite donjii i donji deo i polako nožem prateći oblinu narandže isecitr koru, da nemate ničeg belog.

Odvojite je potom na kriške koje možete ostaviti ucelo ili iseći na par delova.

Stavite u činiju prvo radić, rukolu i na osnovu količine koju imate, dodajte ostale sastojke.

Sve posolite, dodajte malo maslinovog ulja, dobro promešajte i poslužite. 

Količinu bilo kog sastojka možete korigovati.

Нема коментара:

Постави коментар