Praznična baš, divna i osvežavajuća, pravi se brzo, može se poslužiti u najsvečanijim prilikama. Mere su odokativne
Sastav:
1 do 2 glavice crvenog radića, zavisi od veličine
rukola odokativno
nar pola ili ceo zavisi od veličine
orasi šaka
2 narandže
feta sir, količina odokativna, može se staviti i mladi beli sir ili koziji sir. Važno je da ne bude baš preslan, da ne bi pokrio ostale ukuse
maslinovo ulje
so
Priprema:
Radiću odstranite spoljne listove, presecite glavicu na pola, odstranite koren, a glavicu isecite na trakice.
Feta sir isecite na kockice.
Polomite na par komada polutke oraha.
Očistite nar.
Narandžama odsecite donjii i donji deo i polako nožem prateći oblinu narandže isecitr koru, da nemate ničeg belog.
Odvojite je potom na kriške koje možete ostaviti ucelo ili iseći na par delova.
Stavite u činiju prvo radić, rukolu i na osnovu količine koju imate, dodajte ostale sastojke.
Sve posolite, dodajte malo maslinovog ulja, dobro promešajte i poslužite.
Količinu bilo kog sastojka možete korigovati.
Нема коментара:
Постави коментар