четвртак, 16. јул 2020.

Sendvič torta

Danas vam predstavljam jednu prakičnu i ukusnu sendvič tortu, sa mnogobrojnim varijacima u samim kremama. Odlična je za posluženje kad imate goste ili za svaki dan za doručak ili večeru





Sastav:


200 g. belog tost hleba. Ja ovde imam u prodaji dugačke table hleba 22 x 10 cm

Krem sa tunjevinom ili šunkom ili dimljenim lososom po izboru:


150 g. tunjevine, šunke ili dimljenog lososa
100 g. krem sira Philadelphia

Krem sa vlašcem:


175 g. krem sira tipa Philadelphia
3 supene kašike sitno seckanog vlašca

Krem sa pestom:


175 g. sira Philadelphia
80 g. pesta ovde možete naći recept kako ga ja pravim Pesto Genovese

Zimska varijanta:

-urnebes salata
-kajmak
-duvan čvarci

Priprema:


Napomena: 

Umesto sira Philadelphia, ako vam nije dostupan, možete koristiti bilo koji drugi krem sir. 

Što se tiče hleba ako nemate ovakav već isečen hleb, možete koristiti beli hleb za tost i iseći mu se korice. Dimenzije mog parčeta 22 x 10 cm sam vam dala čisto da se regulišete za količinu hleba i kreme. 

Poslažite kriške hleba u dužini od 22 cm na velikom parčetu prozirne folije i filujte. Na kraju ćete ga uviti prozirnom folijom i to će se sve lepo ujediniti.

Za kremu od tunevine, šunke, dimljenog lososa:

Ako koristite tunjevinu ocedite je dobro nekih10-ak minuta i u blenderu je usitnite sa 175 g. sira.

Ako koristite šunku iseckajte je na manje komade, isto to uradite ako koristite dimljeni losos, a zatim usitnite sve u blenderu. 

Za kremu od vlašca: 

Prosto iseckajte vlašac i promešajt sa sirom. Ako vam je jako gusto, možete je razrediti sa supenom kašikom mleka.

Za kremu od pesta:

Promešajte pesto i sir.



Prvo namažite na hleb krem od tunjevine (šunke, dimljenog lososa).

Drugo parče namažite sa kremom od vlašca i na kraju treće parče namažite sa kremom od pesta.

Poslažite namazanu karčad jednu na drugu i blago pritisnite, da vam se lepo sve izravna.

Uvijte sve u providnu foliju i ostavite u frižider na par sati.

Secite na kockice, trouglove, šnite, kako vam odgovara i poslužite. Meni su lepi sečeni ovako na trouglove, a možete ih seći i na kockice za predjelo.










Нема коментара:

Постави коментар