Danas vam predstavljam jednu prakičnu i ukusnu sendvič tortu, sa mnogobrojnim varijacima u samim kremama. Odlična je za posluženje kad imate goste ili za svaki dan za doručak ili večeru
Sastav:
200 g. belog tost hleba. Ja ovde imam u prodaji dugačke table hleba 22 x 10 cm
Krem sa tunjevinom ili šunkom ili dimljenim lososom po izboru:
150 g. tunjevine, šunke ili dimljenog lososa
100 g. krem sira Philadelphia
Krem sa vlašcem:
175 g. krem sira tipa Philadelphia
3 supene kašike sitno seckanog vlašca
Krem sa pestom:
175 g. sira Philadelphia
80 g. pesta ovde možete naći recept kako ga ja pravim Pesto Genovese
Zimska varijanta:
-urnebes salata
-kajmak
-duvan čvarci
Priprema:
Napomena:
Umesto sira Philadelphia, ako vam nije dostupan, možete koristiti bilo koji drugi krem sir.
Što se tiče hleba ako nemate ovakav već isečen hleb, možete koristiti beli hleb za tost i iseći mu se korice. Dimenzije mog parčeta 22 x 10 cm sam vam dala čisto da se regulišete za količinu hleba i kreme.
Poslažite kriške hleba u dužini od 22 cm na velikom parčetu prozirne folije i filujte. Na kraju ćete ga uviti prozirnom folijom i to će se sve lepo ujediniti.
Za kremu od tunevine, šunke, dimljenog lososa:
Ako koristite tunjevinu ocedite je dobro nekih10-ak minuta i u blenderu je usitnite sa 175 g. sira.
Ako koristite šunku iseckajte je na manje komade, isto to uradite ako koristite dimljeni losos, a zatim usitnite sve u blenderu.
Za kremu od vlašca:
Prosto iseckajte vlašac i promešajt sa sirom. Ako vam je jako gusto, možete je razrediti sa supenom kašikom mleka.
Za kremu od pesta:
Promešajte pesto i sir.
Prvo namažite na hleb krem od tunjevine (šunke, dimljenog lososa).
Drugo parče namažite sa kremom od vlašca i na kraju treće parče namažite sa kremom od pesta.
Poslažite namazanu karčad jednu na drugu i blago pritisnite, da vam se lepo sve izravna.
Uvijte sve u providnu foliju i ostavite u frižider na par sati.
Secite na kockice, trouglove, šnite, kako vam odgovara i poslužite. Meni su lepi sečeni ovako na trouglove, a možete ih seći i na kockice za predjelo.
Нема коментара:
Постави коментар