Ova prelepa i mekana slana torta je vrlo zgodna, kad u frižideru imate ostatke od svega po malo, a ne znate šta bi sa njima. U ovu tortu možete staviti svega i svačega, u zavisnosti i od ukusa, mogućnosti, raspoloženja. Torta je vrlo izdašna i odlična za doručak ili večeru
Sastav:
7 jaja
2 dl. mleka
1,5 dl. ulja
2 dl. pavlake za kuvanje
400 g. brašna tipa "00"
1,5 kafene kašičice soli
1 kesica praška za pecivo
200 g. suhomesnatog (šunke, pečenice, pršute, salame)
100 g. kačkavalja tipa emenaler, provolone, trapista, caciocavallo
100 g. belog kravljeg ili ovčijeg sira
60 g. crnih okoštalih maslina
Priprema:
Isecite na kocke 200 g. suhomesnatog, 100 g. kačkavalja po vašem izboru, 100 g. belog sira i 60 g. crnih maslina koje ćete iseći na kolutove i ostaviti sa strane.
Umutiti penasto 7 jaja, dodati 1,5 kafenu kašičicu soli.
Prosejati 400 g. brašna i pomešati ga sa 1 kesicom praška za pecivo.
U umućena jaja dodati prvo tečne sastojke, 2 dl. mleka, 2 dl, pavlake za kuvanje, 1,5 dl. ulja i kada se to lepo umuti, dodati polako kašiku po kašiku brašna, dok je utošite svo brašno.
Ručno dodajte seckane sastojke i sve lepo promešajte.
Kalup prečnika 26 cm. naljiti i sipati masu u nutra. Sve lepo poravnati.
Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 40 minuta, u svakom slučaju mora lepo da porumeni odogzo, a probajte i na čačkalicu.
Нема коментара:
Постави коментар