Još uvek ima breskvi, mene je opet posetila moja "Mica ubica", (čitaj volja za slatkim), a kako sam htela da ostanem na laganom desertu smislila sam ovaj, koji se brzo pripema, lagan je i vrlo osvežavajući. Umesto bresaka možete koristiti i drugo voće, meni je ova kombinacija breskvi, ricotte i amaretta savršena. Znam da je recept banalan, na nivou kako napaviti supu iz kesice, ali ručunam ako neko od vas vidi pakovanje ovog keksa u prodavnici, a ne zna šta bi sa njim evo ideje. Amaretto je keks koji nastao u Italiji, još u sredjem veku, a se pravi od belanca, šećera, slatkog badema, gorkog badema i unutrašnjosti košpica breske ili kajsije i vrlo je rasprostranjen u Italijanskoj kuhinji. Ako ste zainteresovani da se upoznate sa još nekim slatkišima koji se prave od ovog keksa ukucajte u pretraživač "amaretto" i izaći će vam svi recepti sa ovi sjajnim keksom
Sastav za jednu osobu:
1 breskva
125 g. ricotte ili sremskog neslanog sira
1,5 kafena kašičica prah šećera
3 kesksa amareta
Priprema:
Umutiti prah šečer i ricottu.
Keks uzmrviti.
Iseći breskvu na kockice, staviti na dno čaše.
Odozgo staviti kremu od ricotte, može sa poslastičarskim špricom, a može i kašikom.
Opet odozgo staviti voće, preko toga ricottu i na kraju izmrvljeni keks amaretto.
Нема коментара:
Постави коментар