понедељак, 8. фебруар 2021.

Kiš sa gorgonzolom i kruškama

Svi vi koji pratite moj blog, znate da volim da spremam slana jela u kombinaciji sa voćem i orašastim plodovima. Ovo je jedna sjajna kombinacija krušaka i gorgonzola sira, sa dodatkom lešnika. Kiš se vrlo brzo priprema i nama je bio komplektan obrok



Sastav:

1 pakovanje okruglog lisnatog testa (moje pakovanje je bilo prečnika 32 cm, čisto da se ravnate po veličini)

200 g. gorgonzole, ako imate prilike uzmite tip "dolce", on je malo blaži, jer postoji i tip "picante" on je malo jači, ako ne kupite onaj koji vam je u vašim prodavnicama dostupan, nećete pogrešiti ni sa jednim ni sa drugim

1 do 2 kruške u zavisnosti od veličine 

pečeni lešnici ovom prilikom ih nisam našla u prodavnici i ispalo je jako lepo i sa običnim lešnicima , a količina je odokativna


Priprema:

Ja sam koristila okrugao pleh prečnika  26 cm. 

Takođe možete koristiti i male plehove i napraviti više mini porcija.

Testo sa papirom za pečenje stavite u pleh i izbodite dno viljuškom.

Krušku oljuštite i isecite na listove ili na kockice kako vam je lakše. Kruške treba da imate toliko da vam prekrije dno testa.

Preko kruški stavite kockice gorgonzole.

Preko pospite odokativno lešnike.



Zagrejte pećnicu na 200 stepeni i pecite kiš oko 25 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар