понедељак, 20. јун 2022.

Hladna čorbica od krastavca

U inat vrućinama, još jedno hladno, slano osvežavajuće jelo. Može se jesti kao čorbica, ako je gušća može i kao salata, prilog, kako vam volja, samo nek je hladno




Sastav:


2 krastavca

4 kisela krastavca

veza vlašca, može i zeleni deo od mladog luka, ali u tom slučaju smanjite količinu

peršun

1 do 1,5  kašike jabukovog sirćeta

150 ml. jogurta

100 ml. pavlake

so, biber

listovi nane može i ne mora


Priprema:


Krastavce oljuštite, izrendajte na krupno rende.

Cediljku stavite iznad činije, stavite rendane krastavce i ostavite da otpuste vodu sat, dva u frižideru. Ja nisam solila.

Vlašac i peršun sitno iseckajte, ako volite nanu dodajte i nju, daće jelu ukus svežine.

Kisele krastavce iseckajte na kockice. 

Pomešajte jogurt, pavlaku, sirće.

 Dodajte peršun, vlašac, oceđene krastavce i misle krastavce. 

Na kraju posolite i pobiberite.

Ostavite poklopljeno u frižideru sat vremena pre nego što ćete je poslužiti. 


Нема коментара:

Постави коментар