U inat vrućinama, još jedno hladno, slano osvežavajuće jelo. Može se jesti kao čorbica, ako je gušća može i kao salata, prilog, kako vam volja, samo nek je hladno
Sastav:
2 krastavca
4 kisela krastavca
veza vlašca, može i zeleni deo od mladog luka, ali u tom slučaju smanjite količinu
peršun
1 do 1,5 kašike jabukovog sirćeta
150 ml. jogurta
100 ml. pavlake
so, biber
listovi nane može i ne mora
Priprema:
Krastavce oljuštite, izrendajte na krupno rende.
Cediljku stavite iznad činije, stavite rendane krastavce i ostavite da otpuste vodu sat, dva u frižideru. Ja nisam solila.
Vlašac i peršun sitno iseckajte, ako volite nanu dodajte i nju, daće jelu ukus svežine.
Kisele krastavce iseckajte na kockice.
Pomešajte jogurt, pavlaku, sirće.
Dodajte peršun, vlašac, oceđene krastavce i misle krastavce.
Na kraju posolite i pobiberite.
Ostavite poklopljeno u frižideru sat vremena pre nego što ćete je poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар