недеља, 12. јун 2022.

Ravan rolat od mesa

Pravo da vam kažem ne znam kako ovo jelo da nazovem, pa mi ovaj naziv prvo pade na pamet. Vrlo brzo se pravi i izuzetno je ukusno, a kad meso i sir puste sve svoje sokove moča je savršena da se iskoristi za spremanje kajgane ili za nešto slično




Sastav:


600 g. junećeg mlevenog mesa

100 g. kobasice sveže

2 manja krompira

1 grančica ruzmarina ili suvi ruzmarin, ako nemate sveži

4 supene kešike Pecorina ili Parmigiano Reggiano 

2 jaja


Za punjenje:


250 g. mortadele ili šunke

200 g. dimljenog sira, ja sam koristila Provolu

maslinovo ulje

so, biber


Priprema:


Obarite krompir u slanoj vodi.

Kuvan krompir oljuštite, zgnječite još topao kroz gnječilicu i ostavite da se ohladi.

Ruzmarinu skinite grančice i sitno iseckajte

Kobasici skinite opnu.

Stavite u činiju mlevenu junetinu, kobasicu, jaja, ruzmarin, pecorino, hladan propasiran krompir, biber i malo soli. 

Nemojte preterivati sa solju, jer jer je punjenje samo po sebi već slano, kao i pecorino.

Mesite rukama smesu, dok ne dobijete glatku masu.

Ja obično ovo napravim ujutru i ostavim da odstoji sat vremena u frižideru, a vi možete i odmah da krenete sa slaganjem.

Mortadelu isecite na šnite kao i sir.

Pleh oblozite papirom za pečenje, moj je bio dimenzija 30 x 19 cm. namastite maslinovim uljem.

Meso podelite na dva jednaka dela i prvi deo ravnomerno rasporedite po dnu pleha.

Na meso stavite prvo red mortadele ili šunke lepo je i sa jednim i sa drugim, na to poslažite dimlejni sir. 

Preko rasporedite drugi deo mesa. 

Poravnajte rukama polako.

Odozgo premažite sa maslinovim uljem.

Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni sat vremena. 

Mi smo ga jeli uz zelenu salatu, a vi možete uz bilo joji prilog od povrća ili salatu.






Нема коментара:

Постави коментар