Pravo da vam kažem ne znam kako ovo jelo da nazovem, pa mi ovaj naziv prvo pade na pamet. Vrlo brzo se pravi i izuzetno je ukusno, a kad meso i sir puste sve svoje sokove moča je savršena da se iskoristi za spremanje kajgane ili za nešto slično
Sastav:
600 g. junećeg mlevenog mesa
100 g. kobasice sveže
2 manja krompira
1 grančica ruzmarina ili suvi ruzmarin, ako nemate sveži
4 supene kešike Pecorina ili Parmigiano Reggiano
2 jaja
Za punjenje:
250 g. mortadele ili šunke
200 g. dimljenog sira, ja sam koristila Provolu
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Obarite krompir u slanoj vodi.
Kuvan krompir oljuštite, zgnječite još topao kroz gnječilicu i ostavite da se ohladi.
Ruzmarinu skinite grančice i sitno iseckajte
Kobasici skinite opnu.
Stavite u činiju mlevenu junetinu, kobasicu, jaja, ruzmarin, pecorino, hladan propasiran krompir, biber i malo soli.
Nemojte preterivati sa solju, jer jer je punjenje samo po sebi već slano, kao i pecorino.
Mesite rukama smesu, dok ne dobijete glatku masu.
Ja obično ovo napravim ujutru i ostavim da odstoji sat vremena u frižideru, a vi možete i odmah da krenete sa slaganjem.
Mortadelu isecite na šnite kao i sir.
Pleh oblozite papirom za pečenje, moj je bio dimenzija 30 x 19 cm. namastite maslinovim uljem.
Meso podelite na dva jednaka dela i prvi deo ravnomerno rasporedite po dnu pleha.
Na meso stavite prvo red mortadele ili šunke lepo je i sa jednim i sa drugim, na to poslažite dimlejni sir.
Preko rasporedite drugi deo mesa.
Poravnajte rukama polako.
Odozgo premažite sa maslinovim uljem.
Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni sat vremena.
Mi smo ga jeli uz zelenu salatu, a vi možete uz bilo joji prilog od povrća ili salatu.
Нема коментара:
Постави коментар