недеља, 5. јун 2022.

Paprike nedevene sirom

Odavno nisam pravila ove paprike, a mnogo ih volim. Zašto, nemam pojma. Ovo je recept iz Patinog kuvara, vrlo brzo i lako se sprema, a za one koji kao ja vole kombinaciju sira i paprike, pravo je uživanje.




Kaže Pata:


30 komada babura

1/2 kg. prevrelog ovčijeg sira - ja sam kravlji, jer ovčijeg nisam našla

6 jaja

3 velike kašike masti - ja ulje maslinovo ili obično

Ako imate ulja koje vam je ostalo od pečenja, stavite njega, biće pun pogodak


Šta sam izmenila:


Koristila sam ove male papričice, koje su trebale da imaju sasvim drugu namenu, no dobro, drugi put. Ja sam poznata po tome što imam običaj da promenim prvobitnu ideju. Paprike bilo koje boje, ali crvene su čini mi se najukusnije.

Za ovu kolčinu sam koristila 250 g. sira i 2 jaja. 

Soli vam ne treba, jer je sir već dovoljno slan.

Ulje umesto masti.


Priprema:


Paprike isecite pri dršci, izvadite seme, operite i ostavite da se ocede na đevđiru, dok pripremate smesu.

Umutite jaja, dodajte sir i izgnječite ga viljuškom.

Sve promešajte i punite paprike.

Dobro zagrejte ulje ili mast i propržite paprike sa svih strana da se zarumene. 

U toku prženja će vam izlaziti deo nadeva i stvoriće vam se ovaj divni poluprženi sir, koji ja obožavam.

Eto to je sva mudrost.






Нема коментара:

Постави коментар