Šta ćemo za ručak, večeru, samo da nije ništa toplo, na ovu vrućinu, u glas odgovaramo jedinac i ja. Kako se već svakog dana leti budim u cik zore, da iskoristim ranojutarnju vetrić i svežinu smislio ovu salatu, jednostavna, a mere su odokativne, morate ići na probanje
Sastav:
kupus
2 šargarepe
1 kisela jabuka
jogurt gusti
2 kašike majoneza
2 kašičice senfa
2 kuvana jaja
vlašac
origano
so, biber
Priprema:
Isecite sladak kupus na sitno, kao za salatu. Količina, ja sam isekla 1/3 jedne manje glavice od prilike
Šargarepu očistite i narendajte na krupno rende.
Jabuku ne ljuštite, već je samo očistite od središnjeg dela i isecite na kockice.
Sve pomešajte u činiji, dodajte jogurta toliko da obuhvati sve sastojke.
E sad dolazi štelovanje kako ga ja zovem, a ono ide po ukusu.
Ja sam dodala 2 kašike majoneza, 2 kašičice senfa, so, biber, origana i sitno seckanog vlašca, koga ja mnogo volim u salatama. Ako nemate vlašac, ja moj imam posađen u saksijama, dodajte zeleni deo od mladog crnog luka.
Sve izmešajte i na kraju dodajte obarena seckana jaja.
Probajte da li vam još nešto fali da pridodate i ostavite salatu da se dobro ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар