среда, 20. септембар 2023.

Hladna salata sa avokadom, piletinom i pečurkama

Ova salata nastala je kombinacijom ostataka koje sam imala u frižideru i ostavi. Ostalo mi je nešto mesa od kuvanja supe od pileta i umesto obožavanog ajmokca, na ovu vrućinu poželeh nešto hladno, zasitno i osvežavajuće.



Sastojci:


1 avokado

sok od 1/2 limuna

1 kafena kašičica  maslinovog ulja

500 g. mariniranig pečurki 

kisele paprike količina po ukusu

ostaci od kuvanog pilećeg mesa odokativna količina

150 g. jogurta

1 kašika majoneza

1 kašičica senfa

kisele paprike 

so, biber


Priprema kreme od avokada:


Oljuštite avokado, uklonite seme i iseckajte na kocke. 

U činiju stavite avokado, sok od limuna, maslinovo ulje malo soli i sve usitnite mini pimerom u kremu. 

Krema je gotova.

Kuvanu piletinu isecite na kocke. 

Pečurke stavite u cediljku, properite pod mlazom hladne vode, pogotovu one koje su bile u ulju i ostavite da se dobro ocede.

Pomešajte kremu od avokada, jogurt, majonez i senf, dodajte biber i malo soli. 

Zatim dodajte i piletinu, oceđene pečurke i kisele paprike isečene na kockice. 

Kisele paprike dodajte po ukusu.



Нема коментара:

Постави коментар