Ova salata nastala je kombinacijom ostataka koje sam imala u frižideru i ostavi. Ostalo mi je nešto mesa od kuvanja supe od pileta i umesto obožavanog ajmokca, na ovu vrućinu poželeh nešto hladno, zasitno i osvežavajuće.
Sastojci:
1 avokado
sok od 1/2 limuna
1 kafena kašičica maslinovog ulja
500 g. mariniranig pečurki
kisele paprike količina po ukusu
ostaci od kuvanog pilećeg mesa odokativna količina
150 g. jogurta
1 kašika majoneza
1 kašičica senfa
kisele paprike
so, biber
Priprema kreme od avokada:
Oljuštite avokado, uklonite seme i iseckajte na kocke.
U činiju stavite avokado, sok od limuna, maslinovo ulje malo soli i sve usitnite mini pimerom u kremu.
Krema je gotova.
Kuvanu piletinu isecite na kocke.
Pečurke stavite u cediljku, properite pod mlazom hladne vode, pogotovu one koje su bile u ulju i ostavite da se dobro ocede.
Pomešajte kremu od avokada, jogurt, majonez i senf, dodajte biber i malo soli.
Zatim dodajte i piletinu, oceđene pečurke i kisele paprike isečene na kockice.
Kisele paprike dodajte po ukusu.
Нема коментара:
Постави коментар