Paprike moja ljubav. Danas sam koristila male zelene paprike koje su baš namenje za prženje. Ovako spremljene paprike možete spremiti kao deo predjela, koristite paprike roge, mogu u vezene paprike ko ih voli.
Sastav:
500 g. Paprika roga, može se dodati i koja ljut papričica
500 g. jogurta
Maslinovo ulje
2 čena belog luka
so
sirće, ja sam koristila od jabuka
soli
peršun, nana
tucana aleva paprika
Priprema:
Ispržiti paprike
Za to vreme u jogurt dodati soli, seckani beli lik, sirće i seckan peršun, ako volite možete dodati nanu.
Sve promešajte.
Kako se koja tira paprika ispržila odlažite je na tanjir.
Na kraju u ulje od prženja možete dodati i malo aleve paprike, ja nisam. Odmah sklonite sa vatre da vam aleva paprika ne zagori.
Sada sve paprike i ulje od prženja stavite u jogurt, dodajte tucane aleve paprike i sve promešajte.
Možete poslužiti odmah, ja više volim da ih stavim u frižider neko vreme da se sjedine svi sastojci.
Нема коментара:
Постави коментар