Recept za ovaj sok sam dobila pre dosta godina od mame moje drugarice Danice. Dugo ga nisam pravila i sad je pravo vreme da ga ponovo napravim. Jednostavni se pravi nema kuvanja, izuzetni je ukusan i miriše na jagode. Na blogu možete naći i za još jedan recept za jagode, ovaj put kuvan, ali vrlo kratko, takođe veoma lep
Sastav:
4 kg. voća
2 lit. vode
4 kesice limontusa - 1 kesica ima 10 g.
šećer
Priprema:
Voće dobro izgnječiti ili umutiti mini pimerom.
Staviti u šerpu, dodati 4 kesice limontusa i naliti sa 2 litre vode, poklopiti i ostaviti tako u frižideru 24 sata.
Povremeno promešati.
Sutradan sok procediti kroz gazu i na svaki litar proceđenog soka dodati 1 kg. šećera.
Mešati sve dok se šećer ne istopi, a penu redovno skidati.
Potom poklopiti i vratiti u frižider da odstoji narednih 24 sata.
Sterilisati flaše i poklopce pre punjenja.
Staviti dobro oprane flaše i poklopce u rernu.
Uključiti rernu na 100 stepeni i od trenutka kada dostigne 100 stepeni držati ih unutra 10 minuta.
Ostaviti da se ohlade.
Sutradan puniti flaše, dobro zatvoriti i ostaviti sa ostalom zimnicom.
Sok sipati do pola u čašu i dodati vodu običnu ili kiselu u količini koja vam odgovara.
Нема коментара:
Постави коментар