Ovaj fini recept sam našla u žurnalu Posna jela. Kombinacija mi je savršena, još jedan fin posni recept uz neku finu proju. Ja sam ga malo izmenila po našem ukusu
Sastav:
1 kilogram kiselog kupusa ribanca
1 glavica crnog luka
2 lista lovora
biber u zrnu
2 dl. ulja
150 g suvih šljiva bez koštica
Priprema:
Ribanac ako je mnogo slan properite pod mlazom hladne vode i ostavite da se ocedi.
Crni lik sitno iseckajte i propržite na blagoj vatri dok ne omekša.
Dodajte suve šljive, lovorov list i biber u zrnu i propržite par minuta, mešajte stalno da vam ne zagori.
Zatim dodajte kupus ribanac i propržite uz stalni mešanje 10 minuta.
Zatim uzmite najbolje je zemljanu posudu ili neki dublji pleh, sipajte kupus, nalijte sa 4 dl. vode, pecite na 180 stepeni narednih sat vremena.
Služiti uz ribu ili meso.
Нема коментара:
Постави коментар