среда, 8. новембар 2023.

Podvarak sa suvim šljivama

Ovaj fini recept sam našla u žurnalu Posna jela. Kombinacija mi je savršena, još jedan fin posni recept uz neku finu proju. Ja sam ga malo izmenila po našem ukusu




Sastav:


1 kilogram kiselog kupusa ribanca

1 glavica crnog luka

2 lista lovora

biber u zrnu

2 dl. ulja 

150 g suvih šljiva bez koštica


Priprema:


Ribanac ako je mnogo slan properite pod mlazom hladne vode i ostavite da se ocedi.

Crni lik sitno iseckajte i propržite na blagoj vatri dok ne omekša. 

Dodajte suve šljive, lovorov list i biber u zrnu i propržite par minuta, mešajte stalno da vam ne zagori. 

Zatim dodajte kupus ribanac i propržite uz stalni mešanje 10 minuta. 

Zatim uzmite najbolje je zemljanu posudu ili neki dublji pleh, sipajte kupus, nalijte sa 4 dl. vode,  pecite na 180 stepeni narednih sat vremena. 

Služiti uz ribu ili meso.








Нема коментара:

Постави коментар