понедељак, 12. мај 2025.

Punjena jaja sa šunkom

Punjena jaja su uvek zgodna kada se pravi meze ili predjelo. Ova su laka i brza za pripremu, vrlo su ukusna, zasitna 




Sastojci:


6 barenih jaja

3 do 4 lista praške šunke, može i špek ili slaninica

3 kašike majoneza

malo senfa po ukusu

maslinovog ulja od prilike 1 kašika

vlašac

so, 

biber ( ako volite pikantno možete dodati umesto bibera malo ljute aleve paprike)


Priprema:


Obarite jaja, moj tajming je 7 minuta, sa malo soli. 

Zatim ih stavite u hladnu vodu da se dobro ohlade. 

Oljuštite ih i isecite ih na pola i žumanca stavite zajedno u činiju. 

Dodajte majonez, senf, ulje i sve izgnječite ili napravite masu mini pimerom.

Regulišite so i biber i na kraju dodajte sitno seckani vlašac. 

Koristite tiganj u kome se se sprema bez ulja.

Iscepkajte na krupno šunku i propržite, dok ne postane rumena.

Stalno mešajte i ona će vam se sama ovako raspasti u froncle. 

Ako koristite slaninica ili špek isecite ih sitno i isto postupite.

Polutke od belanca punite kremom i odozgo pospite sa prženom šunkom. 


Нема коментара:

Постави коментар