Punjena jaja su uvek zgodna kada se pravi meze ili predjelo. Ova su laka i brza za pripremu, vrlo su ukusna, zasitna
Sastojci:
6 barenih jaja
3 do 4 lista praške šunke, može i špek ili slaninica
3 kašike majoneza
malo senfa po ukusu
maslinovog ulja od prilike 1 kašika
vlašac
so,
biber ( ako volite pikantno možete dodati umesto bibera malo ljute aleve paprike)
Priprema:
Obarite jaja, moj tajming je 7 minuta, sa malo soli.
Zatim ih stavite u hladnu vodu da se dobro ohlade.
Oljuštite ih i isecite ih na pola i žumanca stavite zajedno u činiju.
Dodajte majonez, senf, ulje i sve izgnječite ili napravite masu mini pimerom.
Regulišite so i biber i na kraju dodajte sitno seckani vlašac.
Koristite tiganj u kome se se sprema bez ulja.
Iscepkajte na krupno šunku i propržite, dok ne postane rumena.
Stalno mešajte i ona će vam se sama ovako raspasti u froncle.
Ako koristite slaninica ili špek isecite ih sitno i isto postupite.
Polutke od belanca punite kremom i odozgo pospite sa prženom šunkom.
Нема коментара:
Постави коментар