Bistra supa od ribe, ukusna, lagana, brzo se sprema idealno za vreme posta. Ja sam je napravila od dve orade, jer ne samo što volim tu ribu, već i ima malo kostiju, pa je vrlo lako očistim posle kuvanja
Sastav:
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 paškanat
1 koren peršuna
2 čena belog luka
1 lovorov list
biberu u zrnu
komadić korena celera
list peršuna
maslinovo ulje
peršun
Priprema:
Ribu dobro očistite, spolja i iznutra, utrobu, škrge, krljušti, a zatim je properite pod mlazom hladne vode.
Stavite ribu u lonac, dodajte 1/2 glavice crnog luka, lovor, biber u zrnu, paškanat, koren peršuna i koren celera.
Stavite sve da se kuva 30 minuta na srednjoj vatri.
Za to vreme sitno iseckajte crni luk onu drugu polovinu koja vam je ostala i šargarepu.
Propržite na 4 kašike maslinovog ulja, dok ne svene.
Supu koja se kuvala procedite i nalijte u proprženi luk i šargarepu.
Ribu očistite od kostiju i dodajte u parčićima supi.
Posolite po ukusu.
Dodajte sitno seckani peršun.
U supu pre dodavanja ribe možete sipati malo pirinča, sitne testenine za supu ili krutona, a može se jesti i bez toga uz parče tost hleba, koji ćete umakati u supu.

Нема коментара:
Постави коментар