среда, 5. новембар 2025.

Supa do ribe

Bistra supa od ribe, ukusna, lagana, brzo se sprema idealno za vreme posta. Ja sam je napravila od dve orade, jer ne samo što volim tu ribu, već i ima malo kostiju, pa je vrlo lako očistim posle kuvanja



Sastav:


1 glavica crnog luka

2 šargarepe

1 paškanat

1 koren peršuna 

2 čena belog luka

1 lovorov list

biberu u zrnu

komadić korena celera

list peršuna

maslinovo ulje

peršun


Priprema:


Ribu dobro očistite, spolja i iznutra, utrobu, škrge, krljušti, a zatim je properite pod mlazom hladne vode.

Stavite ribu u lonac, dodajte 1/2 glavice crnog luka, lovor, biber u zrnu, paškanat, koren peršuna i koren celera.

Stavite sve da se kuva 30 minuta na srednjoj vatri. 

Za to vreme sitno iseckajte crni luk onu drugu polovinu koja vam je ostala i šargarepu.

Propržite na 4 kašike maslinovog ulja, dok ne svene. 

Supu koja se kuvala procedite i nalijte u proprženi luk i šargarepu. 

Ribu očistite od kostiju i dodajte u parčićima supi. 

Posolite po ukusu. 

Dodajte sitno seckani peršun.

U supu pre dodavanja ribe možete sipati malo pirinča, sitne testenine za supu ili krutona, a može se jesti i bez toga uz parče tost hleba, koji ćete umakati u supu.

Нема коментара:

Постави коментар