Fini rolat od krompira, vrlo ukusan, brzo se i sprema, odličan za večeru ili doručak
Potrebno:
Za koru:
550 g. rendanog krompira
3 jaja
100 g. sira Groviera, ili nekog drugog jakog kačkavalja
1 glavica crnog luka
Za nadev:
4 lista sira Ementaler
6 listova praške šunke, ne pretanko sečene, već na par milimetara
Priprema:
Kao prvo oljuštite krompir, izmerite ga da imate 550 g.
Izendajte krompir i sir Groviera.
Glavicu crnog luka iseckajte sitno u seckalici.
Ulupajte penasto 3 jaja, dodajte sasvim malo soli, jer sir je već slan, dodajte biber i pomešajte sve sa rendanim krompirom, sirom i crnim lukom.
Uzmite pleh veličine 32 x 28cm i prekrijte ga kuhinjskim papirom za pečenje.
Masu ravnomerno rasporedite po plehu.
Koru pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 25 minuta.
Kada je kora pečena, ne gasite pečnicu i izvadite koru.
Ostavite je da se malo prohladi 5 minuta, tek toliko da kada je budete savijali u rolnu da ne opečete ruke.
Zatim poslažite po površini kore tanke šnite Ementalera i praške šunke, da prekrije celu površinu. Pazite da ostavite jedno 1/2 cm. rubove kora bez sira i šunke, da vam ne bi iscureo sir napolje, kad se bude kasnije zapekao u rerni.
Kada ste sve lepo posložili, uz pomoć masnog papira počnite da savijate koru u rolnu.
Kada ste je uvili, dobro je još malo pritisnite, pazite da se ne izlomi kora, tek toliko da budete sigurni da će u tom položaju i ostati.
Vratite rolat u pećnicu na istu temperaturu da se dopeče još 10 minuta, tek toliko da se sir istopi.
Vruće izvadite iz rerne secite i odmah servirajte. Ovaj rolat se jede dok je topao. Ako vam ostane, ako nešto ostane, spremite ga poklopljeno u frižider i pre serviranja ga pogrejte u mirkrotalasnoj pećnici.
Нема коментара:
Постави коментар