Evo lakog načina kako da oljuštite veću količinu belog luka
Elem, ova Draga Saveta je nastala posle jedog mukotrpnog ljuštenja belog luka, koji sam ljuštila kako i svako normalno čeljade ljušti luk, pa se to lepilo, cela kuhinja je smrdela na beli luk, jer je trajalo beskonačno dugo i tako, mislila sam nema mi spasa.
Onda je moj muž jedinac ušao u kuhinju i onako mrtav hladam mi rekao "Što se tako mučiš ga da ljuštiš, potopi ga na 10 minuta u hladnu vodu, kao i badem što potapaš i očistićeš ga o čas posla."
"Izvini gde si bio pre pola sata, kad sam počinjala?"
Elem rečeno učinjeno.
Glavicu belog luka razdvojite na čenove i sve čenove potopite u hladnu vodu.
Posle 10 minuta vadite jedan po jedan i ljuštite.
Нема коментара:
Постави коментар