Ovom prilikom vam predstavljam ovaj izuzetno ukusan i dekorativan rolat od svinjske pečenice uz dodatak pesta od mirođije.
Potrebno:
800 g. svinjska pečenica
200 g. špeka ili pršute
3 jaja
senf
1 veza peršuna
1 veza mirođije
par listova bosiljka
6 listova zelene salate puterice. U originalnom receptu je navedena lattuga, u koju spadaju 9 vrsta zelene salate. Lattuga Ovde možete pogledati više vrsta lattuge i izabrati ono što vam je dostupno.
1 čen belog luka
1 dcl. belog vina
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
Očistite svinjsku pečenicu od masnoća i počnite da ga secete kružno, tako da dobijete dugački pravougaonik.
Meso blago istucite tučkom za meso.
Meso posolite i premažite senfom, kojeg dobro utrljajte u meso.
Isecite na listove 200 g. špeka ili pršute.
3 jaja skuvajte, ohladite i iseckajte na kockice.
Sitno iseckajte vezicu peršuna.
Obložite unutrašnjost karea sa 1/2 od količine pršute ili špeka.
Preko stavite sekcana kuvana jaja, peršun i sve dobro pobiberite.
Urolajte meso, obložite drugom polovinom isečenog špeka i zavežite kuhinjskim kanapom.
Na malo maslinovog ulja prepržite rolovano meso sa svih strana, dok se ne zarumeni.
Zalite sa 1 dl. belog vina i krčkajte da vino ispari.
Prebacite rolat u prethodno zagrejanu pećnicu na 180 stepeni i pecite 35 do 40 miuta povremeno prevrćući rolat.
Dok se rolat peče u rerni dobro operite 6 listova slate.
Stavite u jednu šerpicu vodu da proključa, a u drugu stavite vodu sa ledom.
U ključalu vodu spustite listove zelene salate istavite da se kuva par 2 d 3 minuta, dok ne omekša i izgubi svoju čvrstinu.
Zatim salatu odmah prabacite u vodu sa ledom, da bi zaustaviili njeno dalje kuvanje.
Kad se salata ohladila ocedite je i isecite na par delova.
U seckalicu stavite salatu, vezu mirođije, par listova zelene salate, 1 čen belog luka i malo maslinovog ulja.
Sve umutite u kremastu masu. Ako vam je masa mnogo cvrsta dostaje još maslinovog ulja.
Izvadite pečeni rolat i ostavite 15 minuta da se meso stiša.
Secite ga na šnite i servirajte sa sosom od mirođije.
Нема коментара:
Постави коментар