уторак, 11. јун 2019.

Rolovana svinjska pečenica sa pestom od mirođije

Ovom prilikom vam predstavljam ovaj izuzetno ukusan i dekorativan rolat od svinjske pečenice uz dodatak pesta od mirođije.



Potrebno:


800 g. svinjska pečenica
200 g. špeka ili pršute
3 jaja
senf
1 veza peršuna
1 veza mirođije
par listova bosiljka
6 listova zelene salate puterice. U originalnom receptu je navedena lattuga, u koju spadaju 9 vrsta zelene salate. Lattuga Ovde možete pogledati više vrsta lattuge i izabrati ono što vam je dostupno.
1 čen belog luka
1 dcl. belog vina
so, biber
maslinovo ulje

Priprema:


Očistite svinjsku pečenicu od masnoća i počnite da ga secete kružno, tako da dobijete dugački pravougaonik.

Meso blago istucite tučkom za meso.

Meso posolite i premažite senfom, kojeg dobro utrljajte u meso.

Isecite na listove 200 g. špeka ili pršute.

3 jaja skuvajte, ohladite i iseckajte na kockice.

Sitno iseckajte vezicu peršuna.

Obložite unutrašnjost karea sa 1/2 od količine pršute ili špeka.

Preko stavite sekcana kuvana jaja, peršun i sve dobro pobiberite.


Urolajte meso, obložite drugom polovinom isečenog špeka i zavežite kuhinjskim kanapom.


Na malo maslinovog ulja prepržite rolovano meso sa svih strana, dok se ne zarumeni.

Zalite sa 1 dl. belog vina i krčkajte da vino ispari.

Prebacite rolat u prethodno zagrejanu pećnicu na 180 stepeni i pecite 35 do 40 miuta povremeno prevrćući rolat.

Dok se rolat peče u rerni dobro operite 6 listova slate.

Stavite u jednu šerpicu vodu da proključa, a u drugu stavite vodu sa ledom.

U ključalu vodu spustite listove zelene salate istavite da se kuva par 2 d 3 minuta, dok ne omekša i izgubi svoju čvrstinu.

Zatim salatu odmah prabacite u vodu sa ledom, da bi zaustaviili njeno dalje kuvanje.

Kad se salata ohladila ocedite je i isecite na par delova.

U seckalicu stavite salatu, vezu mirođije, par listova zelene salate, 1 čen belog luka i malo maslinovog ulja.

Sve umutite u kremastu masu. Ako vam je masa mnogo cvrsta dostaje još maslinovog ulja.


Izvadite pečeni rolat i ostavite 15 minuta da se meso stiša.

Secite ga na šnite i servirajte sa sosom od mirođije.





Нема коментара:

Постави коментар