недеља, 30. јун 2019.

Pileće grudi u senfu

Pileće grudi, ovako spremljene su vrlo softne i ukusne. Kada se vratite kući sa posla, mrtvi umorni  i nije vam do spremanja, brzina ovog recepta i njegov ukus će vas sigurno osvojiti



Sastojci:


400 g. pilećih grudi
3 supene kašike senfa
5 supenih kašika mleka
malo maslinovog ulja
so, biber
peršun

Priprema:


Pileće grudi iseći na šnicle.

U činijici promešati 3 supene kašike senfa sa 5 supenih kašika mleka.

U tiganj staviti malo maslinovo ulja i kada se ugreje staviti šnicle od pilećih grudi.

Preko šnicli četkicom stavite 1/2 kreme od senfa i mleka.

Smanjite vatru i ostavite ih tako 4 minuta.

Zatim okrenite šnicle i preko njih sipajte ostatak kreme od senfa i mleka.

Dodajte soli i bibera i krčkajte na tihoj vatri još 4 minuta.

Na kraju ugasite vatru i dodajte sitno seckan peršun.

Napomena: Ako vam se krema u toku krčkanja mnogo zgusnula, slobodo je razredite sa još malo mleka.

Poslužiti šnicle uz neki lagan prilog od dinstanog povrća, slatu, krompir pire ili kuvani pirinač.








Нема коментара:

Постави коментар