Pileće grudi, ovako spremljene su vrlo softne i ukusne. Kada se vratite kući sa posla, mrtvi umorni i nije vam do spremanja, brzina ovog recepta i njegov ukus će vas sigurno osvojiti
Sastojci:
400 g. pilećih grudi
3 supene kašike senfa
5 supenih kašika mleka
malo maslinovog ulja
so, biber
peršun
Priprema:
Pileće grudi iseći na šnicle.
U činijici promešati 3 supene kašike senfa sa 5 supenih kašika mleka.
U tiganj staviti malo maslinovo ulja i kada se ugreje staviti šnicle od pilećih grudi.
Preko šnicli četkicom stavite 1/2 kreme od senfa i mleka.
Smanjite vatru i ostavite ih tako 4 minuta.
Zatim okrenite šnicle i preko njih sipajte ostatak kreme od senfa i mleka.
Dodajte soli i bibera i krčkajte na tihoj vatri još 4 minuta.
Na kraju ugasite vatru i dodajte sitno seckan peršun.
Napomena: Ako vam se krema u toku krčkanja mnogo zgusnula, slobodo je razredite sa još malo mleka.
Poslužiti šnicle uz neki lagan prilog od dinstanog povrća, slatu, krompir pire ili kuvani pirinač.
Нема коментара:
Постави коментар