Pored rolata od jaja, evo još jedan letnji rolat, izuzetno lagan, bez brašna i masti. Odličan za ove letnje vrućine, možete ga puniti sa čim želite, ja sam se opredelila za klasično punjenje sa šukom i sirom
Sastav za rolat:
4 jaja
600 g. tikvica zucchina, mogu i naše obične tikvice, ali onda nećete biti ovako dekorativna korica
so
biber
2 supene kašike parmezana
Za punjenje:
200 g. krem sira
začini, tipa bosiljak, origano, majčina dušica, vlašac
150 g. praške šunke
100 g. sira tipa Trapist, Ementaler, neki koji može da se renda
Priprema:
Zucchinima odsecite krajeve, a ostatak sa sve korom narendajte na krupnije rende.
Ako koristite naše tikvice, oljuštite ih, isecite na 4 dela uzdužno, uzvadite im seme, a ostatak izrendajte na krupnije rende.
Tikvice posolite, promešajte i ostavite 30 minuta da puste svoju vodu.
Posle pola sata uzimajte u šaku deo tikvica i dobro iz ocedite.
Penasto umutite 4 jaja sa solju, dok ne dobiju na volumenu.
Zatim dodajte parmezan, biber i rendane tikvice.
Sve dobro promešajte.
Pleh veličine 33 x 23 cm. ili od prilike te veličine, obložite paprirom za pečenje i uspite masu.
Lepo sve poravnajte i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 30 minuta.
Pečenu koricu prevrnite naopačke na kuhinjsku krpu.
Uvijte u rolat i ostavite da se ohladi.
Za to vreme operite i sitno iseckajte začine koji ste odabrali, ja sam koristiala origano i bosiljak.
Pomešajte začine sa krem sirom.
Trapist, ementaler ili neki od tih tipa sireva izrendajte na krupnije rende.
Prohlađenu koricu stavite na alu foliju, odvrnite i premažite krem sirom.
Preko stavite rendani sir, a odozgo stavite tanko sečenu šunku.
Uz pomoć alu folije uvijte u rolat, dobro stegnite, zavrnite krajeve kao karamelu i ostavite u frižider na 5 sati dok se ne stegne, najbolje je preko noći ili ujutru za uveče.
Seći na tanju parčad i poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар