четвртак, 19. август 2021.

Rolat od jaja i tikvica

Pored rolata od jaja, evo još jedan letnji rolat, izuzetno lagan, bez brašna i masti. Odličan za ove letnje vrućine, možete ga puniti sa čim želite, ja sam se opredelila za klasično punjenje sa šukom i sirom




Sastav za rolat:


4 jaja

600 g. tikvica zucchina, mogu i naše obične tikvice, ali onda nećete biti ovako dekorativna korica

so

biber

2 supene kašike parmezana


Za punjenje:


200 g. krem sira

začini, tipa bosiljak, origano, majčina dušica, vlašac

150 g. praške šunke

100 g. sira tipa Trapist, Ementaler, neki koji može da se renda


Priprema:


Zucchinima odsecite krajeve, a ostatak sa sve korom narendajte na krupnije rende.

Ako koristite naše tikvice, oljuštite ih, isecite na 4 dela uzdužno, uzvadite im seme, a ostatak izrendajte na krupnije rende.

Tikvice posolite, promešajte i ostavite 30 minuta da puste svoju vodu.

Posle pola sata uzimajte u šaku deo tikvica i dobro iz ocedite.

Penasto umutite 4 jaja sa solju, dok ne dobiju na volumenu.

Zatim dodajte parmezan, biber i rendane tikvice.

Sve dobro promešajte.

Pleh veličine 33 x 23 cm. ili od prilike te veličine, obložite paprirom za pečenje i uspite masu.

Lepo sve poravnajte i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 30 minuta.

Pečenu koricu prevrnite naopačke na kuhinjsku krpu.

Uvijte u rolat i ostavite da se ohladi.

Za to vreme operite i sitno iseckajte začine koji ste odabrali, ja sam koristiala origano i bosiljak.

Pomešajte začine sa krem sirom.

Trapist, ementaler ili neki od tih tipa sireva izrendajte na krupnije rende.

Prohlađenu koricu stavite na alu foliju, odvrnite i premažite krem sirom.



Preko stavite rendani sir, a odozgo stavite tanko sečenu šunku.

Uz pomoć alu folije uvijte u rolat, dobro stegnite, zavrnite krajeve kao karamelu i ostavite u frižider na 5 sati dok se ne stegne, najbolje je preko noći ili ujutru za uveče.

Seći na tanju parčad i poslužiti.




Нема коментара:

Постави коментар