понедељак, 23. август 2021.

Kokos kolač sa breskvama

Letu je skoro kraj, ovo su zadnje breskve, pa da ih iskoristim. Kombinacija breskve i kokosa je odlična, meni se kolač jako svideo



Sastav:


3 jaja

120 g. šećera

375 g. grčkog jogurta

250 ml. pavlake

1 limun rendana korica

100 g. brašna 

250 g. kokosovog brašna

1 prašak za pecivo

breskve 3 do 4 zavisi od veličine

šećer u prahu za posipanje


Priprema:


Umutite penasto jaja, dok ne dobiju na volumenu.

Dodajte šećer i mutite dok se šećer ne udrobi.

Muteći dodajte im jogurt, pavlaku, brašno i kokosovo brašno. 

Činiju u kojoj ste mutili smesu prekrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru 1 sat, da se smesa stegne i kokos upije vlagu.

Posle sat vremena izvadite smesu iz frižidera, otklopite i ostavite da se malo temperira, dok vam se zagreje pećnica.

Pećni u uključiti na 175 stepeni.

Pleh prečnika 24 cm. namastiti puterom, posuti brašnom i otresti višak brašna.

Uzeti tri breskve i svaku iseći uzdužno na 12 komada.

Kada vam se ugrejala pećnica dodajte smesi pašak za pecivo i sve dobro izmeštajte.

Uspite masu u pleh, poravnajte i odozgo u krug poređajte breskve.

Pospite šećerom u prahu u tankom sloju.

Pecite kolač na 175 stepeni nekih 45 minuta, probajte čačkalicom.







Нема коментара:

Постави коментар