Letu je skoro kraj, ovo su zadnje breskve, pa da ih iskoristim. Kombinacija breskve i kokosa je odlična, meni se kolač jako svideo
Sastav:
3 jaja
120 g. šećera
375 g. grčkog jogurta
250 ml. pavlake
1 limun rendana korica
100 g. brašna
250 g. kokosovog brašna
1 prašak za pecivo
breskve 3 do 4 zavisi od veličine
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutite penasto jaja, dok ne dobiju na volumenu.
Dodajte šećer i mutite dok se šećer ne udrobi.
Muteći dodajte im jogurt, pavlaku, brašno i kokosovo brašno.
Činiju u kojoj ste mutili smesu prekrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru 1 sat, da se smesa stegne i kokos upije vlagu.
Posle sat vremena izvadite smesu iz frižidera, otklopite i ostavite da se malo temperira, dok vam se zagreje pećnica.
Pećni u uključiti na 175 stepeni.
Pleh prečnika 24 cm. namastiti puterom, posuti brašnom i otresti višak brašna.
Uzeti tri breskve i svaku iseći uzdužno na 12 komada.
Kada vam se ugrejala pećnica dodajte smesi pašak za pecivo i sve dobro izmeštajte.
Uspite masu u pleh, poravnajte i odozgo u krug poređajte breskve.
Pospite šećerom u prahu u tankom sloju.
Pecite kolač na 175 stepeni nekih 45 minuta, probajte čačkalicom.
Нема коментара:
Постави коментар