недеља, 24. јул 2022.

Hladna krompir čorba

Ovu čorbu možete jesti i toplu i mlaku u hladnu. Zasitna je i vrlo ukusna



Sastav:


500 g. krompira

1 praziluk beli deo

1 glavica crnog luka

1 do 2 čena belog luka

1 litar supe od povrća ili vode

so, biber, ja sam koristila beli biber

maslinovo ulje

komad putera veličine oraha

2 dl. pavlake za kuvanje

1 kafena kašičica muškatnog oraščića 


Priprema:


Za supu od povrća možete skuvati vezu zeleni nekih 40 minuta, ako ne koristite vodu.

Iseckajte praziluk, crni luk i krompir.

Beli luk oljuštite i ostavite ucelo. 

Supu od povrća procedite, ako ne zagrejte 1 litar vode.

Na malo maslinovog ulja i putera na tihoj vatri propržite praziluk, beli luk i praziluk. 

Kad luk svene dodati iseckani krompir i propržite par minuta, stalno mešajte. 

Dodajte vode ili supe od povrća, muškatni oraščić, so i biber.

Kivajte otklopljeno dok se krompir ne skuva, nekih 20 minuta.

Kada je krompir skuvan, sklonite za vatre i sve umutite mini pimerom u kremu. 

Na kraju dodajte pavlaku, promešajte, probajte i dodajte ako još fali soli i bibera. 

Vratite na vatru još koji minut.

Služite odmah ili ostavite da se malo prohladi, a zatim stavite u frižider da se skroz ohladi.



Нема коментара:

Постави коментар