Moja tetkan Mimi je znala sebi da napravi breskve u vinu, negde posle podne umesto kafe. Ja ću vam opisati dva načina na koji možete da ih spremite, prvi je njen, vrlo jednostavan, a drugi je moj način sa začinima. Ovo su mere za jednu čašu
Prvi način
Sastav:
Breskve
Suvo belo vino
Priprema:
Isecite breskve na komade i prelijte vinom.
Poklopite i ostavite u frižideru sat vremena.
Sipajte u čaše i konzimirajte.
Na fotografiji se vide cimet i karanfilić kojim sam ja dodala, ali kako vino prethodno nije bilo kuvano, nisu dali nikakvog efekta.
Drugi način
Sastav:
1 do 2 breskve zavisi od veličine
2 dl. suvog belog vina
2 ravne kafene kašičice šećera
Mali komad cimeta
1 karanfilić
Priprema:
U šerpicu stavite vino sa karanfilićem, cimetom i šečerom da provri.
Kad provri ostavite ga da se kuva još minut, a zatim sklonite sa vatre i poklopite.
Ostavite ga da se prohladi, može da bude mlako, ali nikako vrelo.
Isecite breskve uzdužno na delove i stavite u vino,
Poklopite i ostavite par sati i frižideru da se dobro ohladi.
Posle par sati izvaditi iz frižidera i uživati.
Нема коментара:
Постави коментар