четвртак, 7. јул 2022.

Pileća pašteta

Ljubiteljima belog luka ova pašteta će se sigurno svideti. Možete koristiti meso kuvano ili pečeno. Brzo se sprema i nama se vrlo svidelo, čak mi je bolje kad koristim meso od bataka i karabataka od pilećih grudi.



Sastav:


Meso od dva batska i karabataka kuvano ili pečeno ili ista količina pilećih grudi

4 manja čena belog luka

5 kiselih krastavca

100 g. krem sira tipa Philadelphia

1 kašika senfa

2 kašike majoneza

vlašac

25 ml. maslinovog ulja

so, biber


Priprema:


Meso očistite od kostiju i kožice. 

Iscepkajte ga na komade, krastavac na kolutove. 

Sve sastojke sem vlašca stavite u blrnder i usitnite u seckalici. 

Probajte možete dodati još krastavca ili belog luka, soli i bibera po ukusu. Ja sam belog luka stavila toliko da se blago oseti.

Vlašac sitno iseckajte i dodajte na kraju.

Držite u frižideru u posudi sa hermetičkim poklopcem. 




Нема коментара:

Постави коментар