Ljubiteljima belog luka ova pašteta će se sigurno svideti. Možete koristiti meso kuvano ili pečeno. Brzo se sprema i nama se vrlo svidelo, čak mi je bolje kad koristim meso od bataka i karabataka od pilećih grudi.
Sastav:
Meso od dva batska i karabataka kuvano ili pečeno ili ista količina pilećih grudi
4 manja čena belog luka
5 kiselih krastavca
100 g. krem sira tipa Philadelphia
1 kašika senfa
2 kašike majoneza
vlašac
25 ml. maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Meso očistite od kostiju i kožice.
Iscepkajte ga na komade, krastavac na kolutove.
Sve sastojke sem vlašca stavite u blrnder i usitnite u seckalici.
Probajte možete dodati još krastavca ili belog luka, soli i bibera po ukusu. Ja sam belog luka stavila toliko da se blago oseti.
Vlašac sitno iseckajte i dodajte na kraju.
Držite u frižideru u posudi sa hermetičkim poklopcem.
Нема коментара:
Постави коментар