Recept iz mamine sveske. Lepa kombinacija jagnjetine i biba. Nešto kao jagnjeća kapama, samo što je umesto zelja ili spanaća korišćen bob
Sastav:
750 g. jagnjećeg mesa od grudi ili buta isečenog na kockice
1 supena kašika masti ili ulja
1 veza mladog crnog luka
750 g. mladog boba
2 do 3 čena belog luka
biber
4 kafene kašičice aleve paprike
so, biber
peršun
kiselo mleko
Priprema:
Meso uvaljati u brašno, pa ga staviti u cediljki i istresti višak brašna. Ako nemate veću cediljku uradite to iz više puta, deo, po deo.
Prepržimo meso na vreloj masti ili ulju, sa svih strana.
Kada je meso dobilo rumenu boju izvadimo ga sa stane na tanjir i na istoj masti prepržimo vezu mladog luka isečene na kolutove.
Pred kraj dodamo i sitno seckan beli luk. Mešajte stalno, da vam beli lik ne bi zagoreo.
Kada je luk svenuo dodamo 4 kafene kašičice aleve paprike.
Propržiti par sekundi, stalno mešajte.
Dodajte meso, bob i nalijte sa toplom vodom da ogrezne.
Dinstajte na tihoj vatri dok se bob ne skuva, a meso omekša.
Jelo na kraju treba da je čorbasto, ni mnogo gusto ni mnogo vodnjikavo.
Dodajte so, biber i seckan peršun.
Gotovo jelo poslužite sa kiselim mlekom
Нема коментара:
Постави коментар