Dakle pravila sam u svom životu raznorazne slane rolate. Smatram da su pored naših pita i prija vrlo zgodne za doručak ili večeru ili za nake svečanije prilike. Ova korica je izuzetno mekana, kao oblačić. Divno se savija, a sa čime ćete je filovati, da li sa krem sirom majonezom, ajvarom, kiselom pavlakom manje je važno i ovom postu
Sastav:
6 jaja
1 kašičica soli
100 g. brašna tipa “00”
2,5 kašike ulja
1 vrhom puna kašičica praška za pecivo
Priprema:
Umutite penasto jaja sa malo soli, dok ne udvostruče volumen, moraju biti baš onako lepa penasta.
Brašno prašak za pecivo i ostatak soli promešajte i lagano sipajte u jaja koja se mute iz tri puta.
Kako koju turu brašna apsorbuju jaja i lepo se umuti, dodajte sleseću turu.
Na kraju dodajte i ulje i mutite dok cela masa ne postane glatka.
Uzmite pleh od rerne, moj je bio veličine 36 x 28 cm i obložite ga papirom za pečenje.
Uspite smesu i poravnajte je da se rasporedi po celom plehu.
Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 175 stepeni 10 do 12 minuta.
Na radnu površinu stavite krpu, a koricu stavite na krpu naopačke, tako da vam deo korice koja je bila gore sada bude u dodiru sa krpom.
Polako počevši od sebe uvijte vruću koricu u rolat.
Višak krajeva krpe stavite ispod rolata i sačekajte da se rolat potpuno ohladi.
Kada se korica sasvim ohladila odmotajte je iz krpe i stavite je na providnu foliju, koja će vam kasnije koristiti da uvijete gotov rolat.
Ovu koricu možete i ne uvijati, već iseći na pravougaonike i filovati kao tortu na primer.
Super Ale, štampapaću recept, 🍀
ОдговориИзбриши