U toku je velini Božićni post, evo još jednog posnog sitnog kolača, koga možete oblikovati ili kao malu salamicu ili kao veću, kako vam aw više sviđa. Lako se pravi i izuzetno je ukusan
Sastav:
200 g. mlevenog keksa, Plazme ili nekog posnog keksa
200 g. čokolade sa 70% kakaa
200 g. kokosovog brašna
100 g. šećera u prahu
malo mleka, za posnu varijantu može u bademovo mleko ili malo soka od narandže
Priprema:
U šerpici rastopiti čokoladu i šećer u prahu, dodati mleveni keks i kokosovo brašno.
Sjediniti sve varjačom.
Ako vidite da vam je masa suva, sipkava, da ne može da se oblikuje u gomilu, dodajte malo mleka, čisto da biste mogli da je oblikujete. Sve zavisi i od vrste keksa koji koristite.
Stavite masu na prozirnu foliju i oblikujte je u salamicu ili salamu.
Napraviti od mase salamu, veću ili podelite masu na dva jednaka dela, pa napravite dve manje salamice.
Uvijte u prozirnu kuhinjsku foliju, zatvorite krajeve kao karamelu i ostavite da se stegne u frižideru par sati.
Ohlađenu salamicu seći na režnjeve j poslužiti.
Možete je odgore ukrasiti sa malo topljene čokolade, ja sam je ostavila ovako.
Нема коментара:
Постави коментар