среда, 20. децембар 2023.

Kokos salama

U toku je velini Božićni post, evo još jednog posnog sitnog kolača, koga možete oblikovati ili kao malu salamicu ili kao veću, kako vam aw više sviđa. Lako se pravi i izuzetno je ukusan




Sastav:


200 g. mlevenog keksa, Plazme ili nekog posnog keksa

200 g. čokolade sa 70% kakaa

200 g. kokosovog brašna

100 g. šećera u prahu

malo mleka, za posnu varijantu može u bademovo mleko ili malo soka od narandže


Priprema:


U šerpici rastopiti čokoladu i šećer u prahu, dodati mleveni keks i kokosovo brašno. 

Sjediniti sve varjačom. 

Ako vidite da vam je masa suva, sipkava, da ne može da se oblikuje u gomilu, dodajte malo mleka, čisto da biste mogli da je oblikujete. Sve zavisi i od vrste keksa koji koristite.

Stavite masu na prozirnu foliju i oblikujte je u salamicu ili salamu. 

Napraviti od mase salamu, veću ili podelite masu na dva jednaka dela, pa napravite dve manje salamice. 

Uvijte u prozirnu kuhinjsku foliju, zatvorite krajeve kao karamelu i ostavite da se stegne u frižideru par sati. 

Ohlađenu salamicu seći na režnjeve j poslužiti.

Možete je odgore ukrasiti sa malo topljene čokolade, ja sam je ostavila ovako.




Нема коментара:

Постави коментар